"Andrej Aršavin"
"Andrej Aršavin"

Zvanično: Aršavin u Zenitu, novi početak starog asa

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.13. | 12:05

Kraj drame, popularni Šava ponovo u Sankt Peterburgu, potpisao ugovor na dve godine

Andrej Aršavin

Bivši kapiten Zbornaje komande, Andrej Aršavin, potpisao je danas ugovor na dve godine sa klubom u kome je zadivio fudbalsku Evropu, Zenitom iz Sankt Peterburga. Popularni Šava klubu će se pridružiti 1. jula kada mu ističe ugovor sa Arsenalom.

Izabrane vesti

Vidno uzbuđeni Aršavin vraća se u klub u kome je imao svoje prve fudbalske korake i za koji je igrao u svim selekcijama do 2009. godine kada je posle sjajnih partija na Evropskom prvenstvu i kao najbolji igrač kluba potpisao ugovor vredan 15 miliona funti sa Tobdžijama iz Londona.
„Presrećan sam što se ovo dogodilo, srećan sam jer se vraćam u svoj grad. Dobro je opet nositi dres Zenita“, rekao je Šava za klupski sajt. „ Naravno, želim da se vratim u nacionalni tim Rusije. Ne znam da li će mi boravak ovde pomoći ili neće. Jednostavno, samo hoću da igram fudbal, i to hoću u rodnom gradu“, istakao je novi igrač ruskog vicešampiona.

Aršavin će pokušati da se vrati staru formu, onu kada je osvajao šampionate, Kup UEFA i Superkup Evrope, upravo sa Zenitom. Nekada najveća zvezda ruskog fudbala, posle izuzetno loših sezona u Arsenalu gde je na 105 utakmica postigao samo 23 gola, očekuje rehabilitaciju u bivšem klubu, a očigledno je da nije mogao za to naći bolju sredinu. Ovo je klub u kome je postigao 52 gola na 236 utakmica, klub čiji je dres nosio od omladinskih selekcija 1999. godine sve do 2009. kad odlazi u Englesku. Sve to nije zanemarljivo, jer ovde ljudi imaju poverenja u Šavu i daće mu sigurno više prostora nego što bi dobio da je odabrao bilo koji drugi klub,  a to mu je sad najpotrebnije, jer ovaj igrač još nije pokazao sve što zna.

O transferima širom Evrope opširnije čitajte na našem specijalu.


tagovi

Andrej AršavinEvropaPremijer ligaRusijaTransferi 2013

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara