""
""

Uzalud je Terzić išao u Ljubljanu: Šporar odlazi u najvećem transferu u istoriji Slovenije!

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.12.15. | 13:17

Fenomenalni napadač Olimpije koji je blistao ove sezone i istakao se protiv mlade reprezentaciju Srbije završio posao s Bazelom

Išao je Zvezdin direktor Zvezdan Terzić u Sloveniju da ispita teren i pokuša da nađe model na koji bi na Marakanu doveo jednog od najtalentovanijih napadača Evrope, ali je vrlo brzo morao da odustane. Andraž Šporar koji je bio velika i nerealna želja Zvezdinog rukovodstva će nastaviti karijeru u Bazelu.

Izabrane vesti

Napadač Olimpije iz Ljubljane je eksplodirao  ove jeseni sa 17 golova u 18 mečeva slovenačkog šampionata magnetisao brojne zainteresovane klubove. Istakao se nedavno i u duelu mladih reprezentacija Slovenije i Srbije kada je odbrani naših Orlića radio šta je hteo, bio najbolji na terenu i režirao tirjumf Slovenaca.

Sve to nije prošlo neopaženo ni na Zapadu Evrope, pa je jutros iz Slovenije odjeknula vest da Šporar nastavlja karijeru u vladaru švajcarskog fudbala Bazelu. U najvećem transferu u istoriji slovenačkog fudbala! Švajcarski šampion je rešio da plati 3.000.000 evra Olimpiji za njen biser što čelnici Milan Mandarić i Ranko Stojić nisu mogli da odbiju. A koliko pre mesec i po dana su Zvezdi za Šporara tražili duplo manju sumu, koja je naravno bila nedostižna za klub sa Marakane...

Šporar bi uskoro trebalo da obavi lekarske preglede u Švajcarskoj i potpiše ugovor na četiri i po godine, a Bazel je do samog kraja u trci za potpis Šporara imao konkurenciju u vidu Hanovera.  

(FOTO: Star sport)


tagovi

Švajcarska 1SlovenijaOlimpijameđunarodni fudbalEvropaBazelAndraž Šporar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara