"Darko Rnić i Majk Cirbes"
"Darko Rnić i Majk Cirbes"

U Smederevu ne kriju sreću: Ovo je najlepša uspomena koju ćemo imati!

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.02.16. | 11:40

"Ovo je bila za nas neka vrsta zabave, koju ćemo pamtiti ceo život", ističe centar Darko Rnić

Darko Rnić i Majk Cirbes

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Niša)

Izabrane vesti

"Za nas je ovo bila verovatno jedna od najvećih utakmica koju ćemo igrati", ovim rečima prvi centar Smedereva Darko Rnić započeo je izlaganje pred novinarima u niškom Čairu, posle utakmice protiv Crvene zvezde. 

Moralni pobednici završnog turnira Kupa Radivoja Koraća borili su se koliko su mogli protiv najboljeg srpskog tima, aktuelnog šampiona u tri najvažnija takmičenja, a uprkos razlici od 45 koševa uzdignute glave i uz aplauze sa tribina napustili su nišku tvrđavu. Razlika u kvalitetu bila je takva da je Crvena zvezda mogla i do ubedljivije pobede, a svestan je toga i Rnić.
"Crvena zvezda je mnogo bolja i kvalitetnija od nas. Ovo je bila za nas neka vrsta zabave, koju ćemo pamtiti ceo život. Biće to lepa uspomena i drago mi je da sam imao priliku da igram protiv ovakvog tima, na ovakvoj sceni", smatra 27-godišnji dugajlija. 

On je imao priliku da snage odmeri sa Majkom Cirbesom, zbog čega je ostao pod posebnim utiskom. 
"Majk je bez sumnje jedan od najboljih centara Evrolige. Bila mi je izuzetna čast da igram protiv takvog igrača".

Ipak, ono što je za njega najbitnije u ovom trenutku jeste to što je košarkaška Srbija konačno dobila pravu sliku toga sa kakvim problemima se bori veliki broj klubova u zemlji.
"Drago mi je da se skrenula pažnja na manje klubove koji nisu toliko zastupljeni i nadam se da neće biti samo tri dana čuda, već da će se nešto konkretno promeniti po tom pitanju", zaključio je Rnić, koji nijednog trenutka nije skidao osmeh s lica. 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaSmederevo 1953Kup Radivoja KoraćaJadranska ligaDarko RnićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara