Tavamba možda ide posle Plzenja

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.02.18. | 08:43

Ako neko plati 2.500.000 evra...

(Od izveštača MOZZART Sporta sa priprema na Kipru)

Njegov cilj je Premijer liga, a kako sad stvari stoje, mogao bi da završi u Superligi. I to - kineskoj.

Izabrane vesti

Još početkom tek završenog prelaznog roka, Leandre Tavamba je označen kao jedan od igrača koji mogu da razduže Partizanovu opremu, čak je klub zakačio cenu od 2.500.000 evra na leđa snažnom Kameruncu, interesovanja je bilo, ali niko nije bio spreman da plati toliko novca.

Ipak...

Kako Kinezi poslednjih godina ulažu u fudbal ne bi bilo iznenađenje da upravo oni dovedu Tavambu. Prelazni rok u najmnogoljudnijoj zemlji planete traje sve do 28. februara, posle čega počinje prvenstvo i traje sve do novembra, tako da ima i šanse i vremena da se ovaj posao realizuje. Naravno, pod uslovom da najproduktivniji fudbaler crno-belih iz jesenjeg dela sezone prihvati selidbu na novi kontinent.

Azijati su tokom januara figurirali kao potencijalni Tavambini kupci, a među članovima ekspedicije Partizana u Limasolu pominje se da bi do transfera moglo da dođe tek posle dvomeča sa Plzenom, u šesnaestini finala Lige Evrope. Dotad je Leandre siguran deo ekipe Miroslava Đukića. Za kasnije? Zavisiće i od ishoda tih duela, ukoliko Partizan prođe Čehe teško je očekivati da bi se odrekao strelca 14 i asistenta za osam golova iz prvog dela sezone.

Pogotovo što osim u Kini, prelazni rok nije završen ni u Rusiji, Izraelu, Češkoj, Poljskoj...

U tom slučaju Partizan bi reagovao dovođenjem špica "čistih" papira. Čelnici već imaju nekoliko imena u opticaju.

(FOTO: partizam.rs)


tagovi

Leandre TavambaJelen Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara