""
""

Sušić o meču Nigerije i Irana: Neka odigraju nerešeno, pa da možemo da kalkulišemo!

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.06.14. | 09:23

"Na primer da odigramo nerešeno protiv Nigerije, da pobedimo Iran i da idemo dalje", kaže Pape za MOZZART Sport

Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić imao je razloga za zadovljstvo nakon meča sa Argentinom na otvaranju Grupe F Mundijala u Brazilu.

O tome govore i reči popularnog Papea za MOZZART Sport.
"Igrali smo imali protiv jedne od najboljih svetskih reprezentacija koja ima najboljeg igrača na svetu. Možda i najboljeg svih vremena. Izgubiti od njih nije sramota. Ja sam obećao da ćemo pružiti što jači otpor i mislim da je tako i bilo. U oba poluvremena. Nismo se osramotili, igrali smo koliko nam mogućnosti dozvoljavale. A znam da možemo i bolje. Nismo mnogo ni računali na bodove protiv Argentine. Čekamo mečeve protiv Nigerije i Irana gde treba da tražimo bodove vredne prolaska u osminu finala", rekao je Sušić za MOZZART Sport posle meča.

Izabrane vesti

Što se samih dešavanju na terenu tiče, selektor Zmajeva kaže da nije smeo da igra sa dva napadača.
"Znao sam da ne smem da krenem sa dva napadača što sam i objasnio Ibiševiću. U dva prijateljska meča smo uigravali ovu varijantu. Ibišević mi je potrbniji u mečevima u kojima ćemo morati da jurimo pobedu", nagovestio je Sušić ofanzivniju orijentaciju u nastavku takmičenja.

Protiv Argentine ste bili autsajder koji nije imao šta da izgubi, ali kako ćete se sada snaći u koži favorita?
"Nismo mi nikakvi favoriti. Čekamo utakmicu između Irana i Nigerije da bismo znali šta nam je potrebno u duelima protiv njih. Najbolje bi bilo da oni odigraju nerešeno i da mi možemo kasnije da kalkulišemo. Naprimer da odigramo nerešeno protiv Nigerije, da pobedimo Iran i da idemo dalje. Ja se nadam da će Argentina pobediti u svim ostalim utakmicama, a da će u duelu nas i Nigerije biti odlučen osvajač drugog mesta."

Selektor Zmajeva ima svoje favorite na Mundijalu:
"Brazil, Nemačka, Argentina, Španija i Holandija. Ali nemojmo da zaboravimo Italijane. Mnogo ih neopravdano zapostavljaju. Na njih se ne računa, ali oni su uvek opasni. Samo da prođu grupu i biće opasni. Imaju nešto što drugi nemaju", rekao je Sušić.

(FOTO: Guliver/Getty images)


tagovi

Safet SušićBrazil2014FBrazil2014BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara