Super Zemun! Lagana trojka, dupla porcija od Vukadinovića i asistencija sezone

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.04.18. | 18:55

Bačka bez šanse u Ugrinovačkoj...

Zemun je napravio prvi, ali veoma značajan korak glavnom cilju - opstanku! U meču koji otvara doigravanje u domaćoj Superligi, precizno - plej-aut, Gornjovarošani su savladali Bačku rezultatom 3:0 i sa 21 bodom trenutno se šepure na prvom mestu na tabeli. Dobar fudbal videli smo danas u Ugrinovačkoj, lep gol Miljana Vukadinovića i možda i asistenciju sezone ispod koje se potpisao Đorđe Đenić.  

Vojvođani su nastavili lošu seriju iz prvog dela prvenstva. Tri poslednja meča tamo su izgubili, pa im je ovo četvrti neuspeh u nizu koji bi trebalo da zabrine sve u klubu, pogotovo što Bačka ima samo četiri boda više od poslednjeplasiranog Rada, i utakmicu više naravno. Zemunci su "pohapsili" sve njihove kreativce, posle čega im je bio transiran put do pobede. 

Izabrane vesti

Miljan Vukadinović načeo je odbranu gostiju u 24. minutu. Utrčavanje sa boka i snažan udarac u suprotan ugao - 1:0. Bačkopalančani uspevali su da odolevaju do sredine drugog dela, ali terensku nadmoć Zemunci su morali da materijalizuju. Jednostavno, mnogo su bili bolji, dominantniji...

Tim drugim pogotkom visokog štopera Nenada Cvetkovića - a na centaršutiz kornera Nikole Petkovića - domaćin je praktično rešio pitanje pobednika, pa smo u nastavku imali priliku da uživamo i u nešto atraktivnijem fudbalu. Zvuči li vam ta reč pomalo neverovatno kada se pomene u istom kontekstu sa Superligom Srbije? Ali zaista, Zemunci su pokazali da su kvalitetom daleko ispred današnjeg rivala. Bilo je i driblinga, i nekoliko puta kroz noge, i razmene brzih pasova... Naposletku i taj treći pogodak, a drugi Vukadinovićev (peti u sezoni), sve posle fantastične asistencije Dejana Đenića. Pas "preko sopstvenog ramena" i čitave odbrane Bačke - 3:0. 

Ovakav Zemun apsolutno zaslužuje da ostane u Superligi. I sva je prilika - ostaće.        

SUPERLIGA (PLEJ AUT) - 1. KOLO

Petak:
Zemun - Bačka 2:0 (1:0)
/Vukadinović 24, Cvetković 68, Vukadinović 78/

Subota:
18.00: Radnik - Javor
18.00: Mladost Lučani - Rad
18.00: Mačva - Borac

Foto: MN Press


tagovi

Jelen Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara