"Riki van Volfsvinkel"
"Riki van Volfsvinkel"

Stromoglavi pad Van Volfsfinkela – u Portugalu omiljen, u Noriču neprimetan

Vreme čitanja: 1min | sub. 02.08.14. | 13:21

Prošle sezone 25-godišnji Holanđanin je postao najskuplje pojačanje u istoriji Kanarinaca, a sada se nada da će ga Sent Etjen hteti na pozajmicu

Riki van VolfsvinkelNeumesno je čak i porediti veličinu Sportinga iz Lisabona i Norič Sitija, ali – Premijer liga je, ipak, liga za sebe, a nije isto davati golove Nasionalu i Evertonu. Riki van Volfsvinkel to je naučio na teži način, pa posle samo sezone na Ostrvu traži izlaz, a rešenje bi mogla da bude jednogodišnja pozajmica Sent Etjenu.

Holandski napadač, koji je prošlog leta stigao na Kerou Roud za rekordnih 8,5 miliona funti, u debitantskoj sezoni u Premijer ligi postigao je samo gol na 27 utakmica. Norič je izgubio status prvoligaša, pa Van Volfsvinkel sada očajnički pokušava da pronađe novi klub i vrati se na veliku scenu.
"Razgovara sa Sent Etjenom, ali mnogo je tu faktora uključeno. Ako mu se ne posreći vratiće se kod nas. Na njemu je da donese ispravnu odluku. Nama on nije problem. Više je nego dobrodošao da se vrati. Riki je sjajan momak i nismo imali nikakvih problema sa njim", kaže trener Kanarinaca Nil Adams.

Izabrane vesti

Međutim, jasno je da se 25-godišnjem fudbaleru ne mili u Čempionšip. Posle očajne sezone, ipak, pitanje je da li će se naći neko ko će ispratiti finansijske prohteve Noriča.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sent EtjenLiga 1FrancuskaRiki van VolfsvinkelNorič SitiČempionšipEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara