"Skolari i Del Boske vodiće Brazil i Španiju u finalu"
"Skolari i Del Boske vodiće Brazil i Španiju u finalu"

STATISTIKA: Brazil će biti prvak sveta, Bosna prolazi grupu

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.12.13. | 11:37

Poznata kompanija Blumberg, koja se bavi naprednom sportskom statistikom, predvidela rasplet Svetskog prvenstva na osnovu podataka iz preko šest miliona utakmica

Skolari i Del Boske vodiće Brazil i Španiju u finalu

Neki u nju veruju, neki joj ne pridaju značaja, ali svi vole, bar iz zabave, da zavire u zanimljiv svet statistike.

Izabrane vesti

Tako je mnogo interesovanja izazvala prognoza raspleta Svetskog prvenstva 2014. godine koju je uradila jedna od najpoznatijih kompanija za sportsku statistiku - Blumber (Bloomberg Sports).

Stručnjaci iz ove kuće simulirali su čak šest miliona i četiristo hiljada utakmica, a svakoj reprezentaciji dali su određeni koeficijent na osnovu forme, kvaliteta, rejtinga, očekivanih vremenskih uslova u Brazilu i mnogih drugih faktora koji utiču na igru.

I statistika kaže da će u Brazilu svetski šampion postati - Brazil! Karioke će u finalu pobediti aktuelnog vladara planete Španiju, i to sa 1:0.

Prema Blumbergu, Brazil je i jedina selekcija koja će sigurno proći takmičenje po grupama, bez procenta šanse da se to ne dogodi. Iz grupe A će, pored domaćina, dalje otići Meksiko (43,6%), dok će se kući posle prve faze vratiti Hrvati (38,3) i Kamerunci (18).

Interesantno, Blumberg prognozira da će iz grupe F dalje proći Argentina i  Bosna i Hercegovina, ispred Nigerije i Irana. Ekipa Safeta Sušića će, po ovoj računici, u osmini finala ispasti od Francuske, da bi Trikolori potom, u četvrtifnalu izgubili od Nemačke, koja će se, zajedno s pomenutim Brazilcima i Špancima, kao i Argentincima, naći u polufinalu. A u polufinalu će Brazil savladati Nemačku, a Španija Argentinu.

Interesantno je da Blumberg kaže kako će u "grupi smrti", grupi D, dalje otići Italija i Engleska, fok će favorizovani Urugvaj, sa Suarezom i Kavanijem, ispasti već u prvom krugu.

(Foto: Action Images)


tagovi

BiHBrazilEvropameđunarodni fudbalreprezentativni fudbalSafet SušićŠpanijaSvetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara