""
""

Šta čeka Robija u Bešiktašu i koga bi mogao da dovede?

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.13. | 10:32

Prosinečki će najverovatnije do kraja nedelje ozvaničiti saradnju sa istanbulskim Orlovima, a potom kreće u realizaciju prelaznog roka u kojem bi značajno mesto mogli da imaju i dvojica prvotimca Crvene zvezde

Turci najavljuju da je sporazum između Bešiktaša i Roberta Prosinečkog postignut, a kako MOZZART Sport saznaje od izvora bliskih mladom stručnjaku i on sam očekuje da uskoro preuzme brigu o slavnom klubu sa Bosfora.

Izabrane vesti

Iz njegovog aktuelnog kluba Kajzeriju poručuju da ništa nije gotovo.
„Prosinečki ima ugovor sa Kajzerijem i još se niko iz Bešiktaša nije oglasio da želi našeg trenera“, saopštili su iz Kajzerija.

Međutim, turski mediji prenose da je odlazak Prosinečkog u Bešiktaš samo pitanje dana. Klub iz Istanbula će uplatiti obeštećenje Kajzeriju i dobiti hrvatskog stručnjaka.

Dolazak Žutog biće samo početak velikog projekta u Bešiktašu kako bi ovaj klub konačno posle par sezona stao uz rame ljutim rivalima Galatasaraju i Fenerbahčeu. Prethodnih godina mnogo je novca bačeno na zvučna imena poput Kvarežme, Uga Ameide ili Fernandeša, a rezultati su izostali.

Sada će klub ponovo izdvojiti značajna finansijska sredstva, ali se od Prosinečkog očekuje da bude bolje od svojih prethodnika. Najizvesniji je dolazak kapitena Lila, Ria Mavube, pominju se i dolasci Andreja Aršavina i Duška Tošića. Međutim, prava bomba se tek očekuje, a to bi vrlo lako mogao da bude napadač Milana Robinjo za koga je Bešiktaš ozbiljno zainteresovan.

Pored pomenutih proverenih asova, vrlo lako bi moglo da se desi da Prosinečki zatraži od kluba nekoga od igrača iz Crvene zvezde, a dva imena se posebno izdvajaju: Srđan Mijailović i Luka Milivojević.

Prosinečki je zimus nudio Crvenoj zvezdi milion evra za Mijailovića, ali je na Marakani ta ponuda glatko odbijena. S obzirom na finansijske probleme kluba, kao i činjenicu da je Sa Pinto srozao cenu Mijailovića, ako Prosinečki ponovi tadašnju ponudu,  vrlo je verovatno da bi odgovor sa Marakane sada mogao biti pozitivan. Nešto slilčno važi i za Milivojevića kojem je takođe pala cena zbog tretmana kod Rikarda Sa Pinta, a ovaj vezista je važio za jednog od miljenika Prosinečkog u Zvezdi.  

Međutim, valja sačekati i zvaničnu promociju Prosinečkog u Bešiktašu, a onda će stvari biti mnogo jasnije...

(FOTO: www.fanatik.com.tr)

 

 


tagovi

Andrej AršavinBesiktasFK Crvena zvezdaDuško TošićEvropaKajzerisporLuka MilivojevićRobert ProsinečkiRobinjoSrbijaSrđan MijailovićSuper ligSuperligaTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara