"Dragan Simović"
"Dragan Simović"

Spartak u izbornoj kampanji: Šta je sa Kikindom, Zrenjaninom, Vršcem...?

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.03.14. | 18:37

Prvi čovek Subotičana Dragan Subotić traži promene u Fudbalskom savezu Vojvodine... Za početak

Dragan SimovićMesecima se šuška o izborima na nacionalnom nivou, ali zna se redosled koraka, a pošto je dalek je put do "prevrata" na Terazijama jedan od vodećih "opozicionara" Tomislava Karadžića i prvi čovek Spartaka iz Subotice Dragan Simović pokrenuo je inicijativu za raspisivanjem izbora u Fudbalskom savezu Vojvodine. Jer, kako tvrdi, pokrajinska vlast nije učinila ništa da unapredi život svojim članovima.

Takvu tezu ilustruje činjenicom da, osim novosadskog Karađorđa, u Vojvodini nema stadiona sa reflektorima.
"Rukovodstvo FSV se nije borilo za svoj Savez. Nije imalo snage ni autoriteta da kaže ’dosta’ i da se izbori da se i u Vojvodini nešto uradi. Oni su samo ćutali i nemo posmatrali kako se ostali regioni razvijaju, a za to vreme su narasli fudbalski centri u Novom Pazaru, Kragujevcu, Užicu, Nišu, Kruševcu, Milanovcu, Čačku... Mogli su da nauče kako se to radi. Istok i Zapad nude novog predsednika FSS, traže deo finansijskog kolača od FSS, traže autoritet za svoje klubove u sudijskoj organizaciji, a za to vreme FSV ne treba ništa", optužuje Simović i postavlja pitanje:
"Gde su naši centri? Kikinda, Vrbas, Zrenjanin, Sombor, Sremska Mirtovica, Kula, Apatin, Vršac? Ili tavore ili su pred gašenjem. Hitno se mora uraditi pritisak na lokalne samouprave, Pokrajinu i Ministarstvo omladine i sporta da bi se ovo pokrenulo sa mrtve tačke. Bez infrastrukture nema ni fudbala. Ako u Vojvodini fudbal prestaje sa padom mraka ili sa početkom kiše onda nećemo daleko stići. Dok ce naši talenti valjaju po blatu u Evropi deca imaju idealne uslove za rad. Dok kod nas biraju između škole i fudbala u Evropi im je omogućeno da rade pod reflektorima na veštačkim terenima koji su zimi pokriveni balonima".

Izabrane vesti

Simović zato predlaže izbore i novo rukovodstvo u Vojvodini.
"Smatram da treba organizovati izbore na nivou Fudbalskog Saveza Vojvodine. Da se delegati u Skupštini izjasne o poverenju ljudima koji ih trenutno vode. Ovde mislim na izbore na svim nivoima jer se sada ljudi boje odmazde i štete koja im se može naneti. Nedopustivo je da se u FSV ne može kritikovati i predlagati. Čim nekog kritikuješ za njegov rad ili nerad poput bumeranga se vraćaju teme koje nemaju veze sa fudbalom. Valjda nemaju argumenata sa kojim mogu da brane svoj rad u organizaciji... I na kraju treba postaviti prave ljude na prava mesta. Ne birati ih po poslušnosti već po sposobnosti. Jer moraće da se radi. Mnogo da se radi... Pa sada je sistem postavljen tako da je bitno samo to da li je klub uplatio kotizaciju Savezu i da li je platio troškove delegata i sudija. Niko nikada ih nije pitao kako guraju i kako im ide već samo da li su platili to što treba da plate, a kako se klubovi snalaze i preživljavaju kao da nikog ne zanima", zaključio je predsednik Spartaka.

Red je da se izjasne i ostale "fudbalske glavešine" u Vojvodini...

(FOTO: FK Spartak)


tagovi

SuperligaSrbijaFSSDragan Simović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara