""
""

Savić: Čestitam momcima, ali i košarkašicama!

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.06.15. | 08:34

"Odmorićemo se do 2. jula, a onda počinju pripreme za Kazanj", poručuje selektor vaterpolista

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić čestitao je svojim momcima osvajanje Svetske lige, ali i košarkašicama, koje su u finalu prvenstva Evrope u Budimpešti pobedile selekciju Francuske sa 76:68.

Izabrane vesti

Trijumfom u Bergamu i Budimpešti obe ekipe izborile su direktan plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.
"Čestitam ekipi i košarkašicama. Znali smo koji nam je cilj, nismo obraćali pažnju na probleme. Utakmica je dostojna finala. Hrvatska je igrala odlično i reč je o ekipama koje su najviše pokazale. Odmorićemo se do 2. jula, a onda počinju pripreme za Kazanj", rekao je Savić za sajt Vaterpolo savez Srbije.

Kapiten Živko Gocić smatra da je ekipa pokazala snagu.
"Ova ekipa je pokazala šta može. Nismo razmišljali o porazu ni kada je rival imao i igru i rezultat. Znali smo da će napad da proradi. Presrećan sam jer smo obezbedili Rio i to je najvažnije", rekao je Gocić.

Filip Filipović poručuje da se ekipa sada okreće Svetskom prvenstvu, koje će od 24. jula do 9. avgusta biti održano u Kazanju.
"Šta da se kaže u ovakvim situacijama, a da se ne ponavljamo. Ipak specifična pobeda zbog svega što nas je pratilo. Čestitam ekipi na zlatu, na olimpijskoj normi. Idemo dalje", poručio je Filipović.

Za najkorisnijeg igrača završnog turnira Svetske lige proglašen je Dušan Mandić.
"Dugujem zahvalnost saigračima, jer bez njih ni ja ne bih igrao ovako. Veliko finale, dva odlična tima. Izdržali smo napade Hrvata i uspeli da se vrtimo u igru na sjajan način", rekao je Mandić.

Briljantnu partiju prikazao je i centar Duško Pijetlović.
"Znali smo šta nas čeka. Hrvatska je izvanredna ekipa, odlično se poznajemo. U početku nas nije išlo. Ipak odbranom smo čuvali šansu za preokret. Kada smo izjednačili bio sam siguran u pobedu", rekao je Pijetlović.

Dvostruki srelac u finalu, pored Mandića i Pijetlovića, bio je Andrija Prlainović.
"Bilo je teško. Jakih šest utakmica sa kadrovskim problemima. Na kraju sam presrećan zbog svega, najviše zbog onih koji su smatrali da nemamo velike šanse. Sada je na redu Kazanj", rekao je Prlainović.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Živko Gocićvaterpolo reprezentacija Srbijevaterpolisti SrbijeSvetska ligaSrbijaDejan SavićAndrija Prlainović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara