""
""

Sampaoli našao i trećeg napadača za Seviljin mozaik! Iz UAE, preko Perua, pravo do Pizhuana - Džeferson Farfan

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.10.16. | 11:25

Nekadašnji fudbaler PSV i Šalkea vrlo blizu dolaska u Andaluziju

Vest da je Džeferson Farfan sporazumno raskinuo saradnju sa Al Džazirom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata došla je kao još jedna najava da Peruanac ozbiljno namerava da se vrati evropskom fudbalu, a Horheu Sampaoliju kao ozeblom sunce.

Izabrane vesti

Trener Sevilje već duže vreme traži jednog svestranog fudbalera koji bi pre svega pojačao konkurenciju napadačkom tandemu Vizam Ben Jeder - Lusijano Vijeto, ali i nekog ko je spreman da ekipi ponudi raznovrsne uloge. Kako je prelazni rok prošao, temperamentni Argentinac čekao je zeleno svetlo iz UAE, kako bi momentalno započeo pregovore s nekadašnjim igračem PSV i Šalkea. Farfan se trenutno nalazi u domovini, gde trenutno čeka novi angažman, a kako prenose andaluzijski mediji, uskoro bi mogao da sleti u Sevilju i zaduži crveno-belu opremu na stadionu Ramon Sanzez Pizhuan. 

Sampaoli namerava da ovim potezom udari i u sujetu Lusijana Vijeta, koji se sve više nalazi na meti kritičara zbog loših izdanja u Sevilji i nada se da bi jačanjem konkurencije mogao da trgne mladog golgetera i vrati ga u pravu formu. 

U ovom trenutku Sevilji jedini problem predstavljaju Farfanovi zahtevi za godišnja primanja, a ona iznose oko 3.500.000 evra. Međutim, ne treba sumnjati u pregovaračke sposobnosti sportskog direktora Monćija, inače poznatog kao čudotvorca u pogledu pregovora i prepoznavanju pravih igrača za klub. 

Sevilja je već prebrodila prvu barijeru na putu do potpisa. To je Farfanov rastanak sa Al Džazirom, u koju je stigao iz Šalkea pre dva leta, kroz transfer vredan 7.000.000 evra. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vizam Ben JederŠpanijaSeviljaPrimeraLusijano VijetoEvropaDžeferson Farfan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara