Raste sumnja u poštenje i moral De Fraja: Sme li Lacio sa njim protiv Intera?

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.05.18. | 20:26

Meč bi mogao da odlučuje o 35.000.000 evra, a Holanđanin je dogovorio transfer na kraju sezone

Kako stvari stoje, četvrtog putnika iz Serije A u Ligi šampiona če odlučiti derbi Lacija i Intera u poslednjem kolu. Juve i Napoli su sigurni učesnici, Roma je najverovatnije treća, a četvrti će biti Lacio ili Inter.

Za oba kluba će to biti meč sezone. Lacio je trentuno u prednosti, a ako oba kluba pobede u narednom kolu, Inter će morati da juriša na pobedu u derbiju dok će Rimljanima biti dovoljan i remi. Ne treba trošiti reči koliko je plasman u Ligu šampiona bitan za oba kluba koji u ovom takmičenji nisu igrali godinama. Sam plasman u Ligu šampiona donosi makar 35.000.000 evra i doneo bi finansijsku stabilizaciju klubovima.

Izabrane vesti

Zato u Italiji raste sumnja da li Lacio sme u poslednjem kolu da rizikuje i pošalje Stefana de Fraja na teren protiv Intera. Komandant odbrane Nebeskoplavih na kraju sezone odlazi kao slobodan igrač baš u Inter i nekom greškom u derbiju bi mogao budućem klubu i sebi da otvori vrata Lige šampiona.
„Ne postoji šansa da produžim ugovor sa Lacijem. U klubu više i ne komuniciraju sa mnom“, rekao je De Fraj koji je dogovorio bolje finansijske uslove u Interu.

Nevolja za Lacio je što od De Fraja nema boljeg štopera i što je ta pozicija raka rana ekipe kada Holanđanin nije na terenu. Zamene poput Radua, Kaseresa, Bastosa ili Felipea nisu ni do kolena holandskom štoperu koji je stub odbrane.

De Fraj je do sada bio primer profesionalca i sportiste u Laciju. Uvek je na terenu pružao makismum i bio jedan od najboljih. Ove sezone bi Lacio teško bio u konkurenciji za Ligu šampiona da nije bilo De Fraja i pored svega toga, Holanđanin će biti pod lupom.

Autogol, crveni karton, skirvljeni penal ili neka kardinalna greška u korist Intera bi Holanđaninu srušili celu Italiju na glavu. Za njega će ta utakmica biti najteža...

(FOTO: Action images)


tagovi

Stefan De Fraj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara