"Slavlje igrača Brage"
"Slavlje igrača Brage"

Rafa Silva je majstor, Braga ljubomorno čuva četvrto mesto (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.04.16. | 23:44

U popularnom Kamenolomu 3:2 i pored dva crvena kartona

Slavlje igrača BrageAko se i dovodilo u pitanje, sada je izvesno da će Braga ovu sezonu završiti na 4. mestu Primeire i da će igrati grupnu fazu Lige Evrope sledeće sezone. U Kamenolomu je pao i Setubal rezultatom 3:2, a naš Nikola Stojiljković igrao je celu utakmicu, ali se nije upisao u strelce. Braga je meč završila sa dva igrača manje, ali je na kraju se ispostavilo da je sve bilo vredno tri boda.

Najbolji igrač susreta bio je Portugalac Rafa Silva koji je postigao golove u 6. i 60. minutu, a posebno je bio impresivan ovaj prvi gde se prošetao kroz protivničku odbranu i pokazao kakvom tehnikom raspolaže.

Izabrane vesti

Setubal se dugo držao u igri, ali je duel prelomljen u 52. minutu kada je Žosue bio precizan sa bele tačke i tada je tas na vagi prevagnuo na stranu domaćeg tima. Koštinja je smanjio na 3:2 na 10 minuta pre kraja, ali Setubal nije uspeo da dođe do boda.

Braga je u 87. minutu ostala sa igračem manje pošto je Nikola Vukčević dobio drugi žuti karton,  a potom je i Rikardo Fereira dobio istovetno isključenje, ali se ni to domaćima nije obilo o glavu. Uspeli su da izdrže par završnih minuta sa dva igrača manje i dođu do trijumfa.

Braga je ovako na dva kola do kraja praktično obezbedila četvrtu pozicijju pošto ima 57 bodova na kontu, a njen prvi pratilac Aruka kasni osam bodova i ima meč manje, dok je Porto velikih 10 bodova ispred. 

Setubal s druge strane ima 29 i do kraja će se boriti za očuvanje statusa prvoligaša sa Madeirom koja ima 26, Akademikom koja je na 24 i Tondelom koja je do sada osvojila 23 boda.

Ispadaju dva tima.


 


 


 

PRIMEIRA - 32. KOLO

Petak:

Benfika – Vitorija Gimaraeš 1:0 (0:0)
/Žardel 47/

Braga – Vitorija Setubal 3:2 (1:1)
/Silva 6, 60 Žosue 52 - Kosta 7, Koštinja 80/

Subota:

17.00 Tondela – Rio Ave
17.00 Belenenses – Pasoš Fereira
19.30 Porto – Sporting

Nedelja:

17.00 Moreirense – Boavista
17.00 Estoril – Maritimo
19.15 Aruka – Nasional
21.30 Madeira - Akademika

(FOTO: Printskrin)


tagovi

ŽosueRafa SilvaPortugalNikola StojiljkovićEvropaBraga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara