""
""

RADUJ SE SRBIJO!!! I vaterpolisti su zlatni!

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.06.15. | 21:36

Delfini posle velikog preokreta pobedili Hrvatsku u finalu Svetske lige, čime je obezbeđen plasman na OI

Pevaj Srbijo! Raduj se Srbijo! Jer imaš razloga više nego ikada! Kakvo veče za srpski vaterpolo, odnosno srpski sport uopšte! Posle devojaka koje su nas oduševile trijumfom u finalu košarkaškog prvenstva Evrope, i Delfini u domovinu donose zlato Svetske lige iz Bergama: Srbija - Hrvatska 9:6 (1:1, 1:3, 3:1, 4:1)!

Svima je dobro poznato koliku težinu je imao ovaj meč! Ako se i zanemari taj epski rivalitet dve nacije, dovoljno je reći da je Srbija ovim trijumfom obezbedila vizu za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine, odnosno da je osvojen ček na 100.000 evra. 

Izabrane vesti

Hrvati su bolje otvorili utakmicu, konstantno sve do 25. minuta meča imali prednost, ili u najgoru ruku nerešeno, a onda su izabranici Dejana Savića poput pravih šampiona, što u suštini ovi momci i jesu, stisli zube, dodali gas, izvukli sve ono najbolje iz sebe i čudesnom serijom 5:0 potpuno preokrenuli stvari u svoju korist. Bilo je 3:5, a onda rampa našeg golmana Pijetlovića i odbrane za 8:5. Kao u transu naši momci odigrali su treću i četvrtu deonicu i uspeli da konačno "izbuše" inače čudesnog Pavića u prvom delu meča. Upravo je hravstki golman bio i najzaslužniji za konstantno vođstvo Barakuda u te prve dve deonice... 

Ovo je treće uzastopno zlato za srpske Delfine u Svetskoj ligi, odnosno treće uzastopno, što nikome nikada u ovom takmičenju nije uspelo!

SRBIJA - HRVATSKA 9:6 (1:1, 1:3, 3:1, 4:1)

Bazen Olimpijskog centra. Gledalaca 1200. Sudije: Aleksandresku (Rumunija) i Gomez (Italija). Igrač više: Srbija 10 (5), Hrvatska 12 (3). Dva igrača više: Hrvatska 2(0). Peterci: Srbija 1 (1) Hrvatska 2 (2)

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 2, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, D.Pijetlović 2, Nikić, Aleksić, Jakšić 1, Filipović, Prlainović 2, S.Mitrović, B.Mitrović. Selektor: Savić.

HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković, Lončar, Joković 2, Bukić 1, Vukićević 1, Bušlje, Sukno 2, Paškvalin, Šetka, Obradović, Bijač. Selektor: Tucak

(foto: Action Images)


tagovi

vaterpoloSvetska liga vaterpoloSvetska ligadelfini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara