"Nije slavio gol: Gudelj"
"Nije slavio gol: Gudelj"

Oštro koplje već na startu: Gudelj bombom presudio Alkmaru! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.08.15. | 18:16

Ajaks lako i ubedljivo savladao AZ kao gost (3:0). Brežančić nije bio u protokolu kod domaćina. Pantić zaigrao od 65. minuta za Vitese, dok je Đurđević ušao na teren u 82. minutu meča

Nije slavio gol: Gudelj

Ajaks je ozbiljan u nameri da se vrati na holandski tron i skine PSV Ajndhoven, što je demonstrirao i na gostovanju u Alkmaru gde je savladao AZ u prvom kolu Eredivizije sa ubedljivih 3:0.

Izabrane vesti

Izabranici Franka de Bura čitav posao su rešili u prvom poluvremenu kada su postigli sva tri pogotka, a nama je najzanimljiviji onaj iz 40. minuta, delo srpskog reprezentativca Nemanje Gudelja. Vezista Kopljanika, koji je letos stigao upravo iz Alkmara, sjajno je odapeo praćku sa nekih dvadesetak metara i savladao golmana Serhija Rošea

Očekivano, Gudelj nije slavio gol na stadionu na kojem je nastupao do pre nekoliko meseci, a Ajaks je u prednost doveo El Gazi već u 14. minutu na asistenciju Dijksa. Bio je to još jedan prelep gol sa preko dvadeset metara, a isti igrač povećao je prednost gostiju i u 38. minutu na asistenciju našeg Gudelja. Pružio je Srbin dobru partiju danas, a vidno zadovoljan bio je i njegov otac Nebojša, koji je pratio ovaj meč iz svečane lože.

U nastavku smo videli rutinsko odrađivanje posla od strane Ajaksa i skoro ništa od strane AZ Alkmara. U redovima domaćina na ovom meču nije nastupio defanzivac Rajko Brežančić pojačanje iz Čukaričkog.

Viljem i Vitese remizirali su na startu novog šampionata. Prvo poluvreme završeno je nerešenim ishodom (0:0). Erik Falkenburg doveo je domaćina u prednost u 64. minutu, a sistent kod gola bio je Rišairo Živković. Međutim, Vitese se nije predavao i stigao je do izjednačenja preko Denisa Olijnika. Zanimljivo, Uroš Đurđević ušao je u igru u 82. minutu, dok je Danilo Pantić zaigrao od  65. minuta, osam minuta potom Vitese je stigao do izjednačujućeg gola. Olijnik je pored gola zaradio i isključenje u nadoknadi vremena.

EREDIVIZIJA - 1. KOLO

Subota:

Roda – Herakles 3:1
/Gjasi 35, van Hifte 48, Faik 90 – Bel Hasani 31/

Fajenord – Utreht 3:2 (1:0)
/Kazim Kazim 22, Vilhena 77, Kajt 81 pen – Haler 74, 90/

Nedelja:

AZ Alkmar – Ajaks 3:0 (3:0)
/El Gazi 14, 38, Gudelj 40/

Viljem – Vitese 1:1 (0:0)
/Falkenburg 64 – Olijnik 73/

Utorak:

18.30 Den Hag – PSV

20.45 Hernven – De Grafšap

Sreda:

18.30 Groningen – Tvente

19.45 Cvole – Kambur

20.45 NEC – Ekscelzior

(FOTO: prinskrin)


tagovi

Rajko BrežančićNemanja GudeljEredivizijaAZ AlkmarAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara