""
""

Novi svetski poredak: Srpske bombe “sevale“ po Amerima, Marakanazinjo nosio Orlove do finala Svetske lige!

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.07.15. | 17:40

Trenerska minijatura Nikole Grbića odlučila je pobednika, pošto je uvođenjem Aleksandra Okolića i Saše Starovića iznenadio Amerikance u finišu petog seta

Svetska liga dobiće novog šampiona. Za to su se pobrinuli odbojkaši Srbije koji su u polufinalu završnog turnira u Rio de Žaneiru savladali aktuelnog prvaka Sjedinjene Američke Države sa 3:2 (25:23, 25:21, 23:25, 20:25, 15:12)

Izabrane vesti

Protivnik srpskih odbojkaša u finalnoj utakmici u nedelju biće pobednik iz drugog polufinala u kojem se sastaju selekcije Francuske i Poljske.

Veliku zaslugu za trijumf ekipe Nikole Grbića, koji je ove godine debitovao na klupi nacionalnog tima, ima i brazilska publika u hali Marakanazinjo. Brazilski navijači bodrili su srpske odbojkaše na fenomenalan način, uz mnogo energije i želje, kao da je na terenu njihov Selesao.

Zahvaljujući takvoj podršci, Amerikanci su u više navrata ulazili u trenutke nervoze, dok su odbojkaši Srbije verovatno imali osećaj kao da igraju u hali Pionir ili Beogradskoj areni.

BRAZILCI KAO NIKO NIKAD NAVIJALI ZA SRBIJU! (VIDEO)

Trenerska minijatura Grbića odlučila je pobednika, pošto je selektor Srbije uvođenjem Aleksandra Okolića, srednjeg blokera, uništio Amerikance u finišu petog seta, pre svega servisom, ali i veoma dobrim blokom.

Srbija je do prvog seta i vođstva došla dobrom igrom u samoj završnici, kada je Anderson u dva navrata pravio ozbiljne greške u napadu.

U drugom delu meča već je bilo malo lakše kada je u pitanju Grbićeva ekipa. Vodili su Orlovi od početka, a onda su dobrom igrom u bloku stavili Amerikancima do znanja ko je ko.

Najviše uzbuđenja na terenu i na tribinama viđeno je u trećem setu, kada je Srbija povela sa četiri poena, ali su Amerikanci uspeli da pomere prijem servisa Orlova i smanje zaostatak.

Kao da je taj set označio početak velikog preokreta, pošto su u četvrtom delu meča Amerikanci delovali znatno svežije i sigurnije od srpskih odbojkaša. Takvu situaciju uspeli su pametno da iskoriste i nametnu tempo od početka do kraja, što je značilo da meč ide u taj-brejk.  

Ovo je treći plasman u finale Svetske lige za reprezentaciju Srbije, a dva puta je igrala i kao selekcija SCG. Nijednom, međutim, nije uspela da trijumfuje u ovom takmičenju.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Svetska ligaSrbijaOdbojkaNikola Grbić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara