""
""

Nova detonacija Mihine Granate! Belotijevo veče ukrasio Ljajić, Kaljari kad gubi - onda sve puca (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.11.16. | 19:50

Petarda Torina za prekid posta - 5:1

Ako postoji najlepši način da se prekine crna serija bez pobede, onda Mihina Granata čuva recept! Ono što nisu mogli da urade protiv Lacija, Intera i Udinezea, fudbaleri Torina učinili su protiv Kaljarija - izazvali novu detonaciju i vratili se na pobednički kolosek ubedljivim izdanjem protiv Kaljarija (5:1). I to u 200. utakmici Siniše Mihajlovića na trenerskoj klupi u Seriji A.

Izabrane vesti

Mada su sve oči italijanske štampe uperene na 60.000.000 evra vrednog Andreu Belotija zbog nova dva gola i asistencije, srpsku fudbalsku javnost posebno će interesovati da je Adem Ljajić ponovo imao svoje veče. Razigrani plejmejker je na golčinu koju ste već mogli da vidite dopisao i lepu asistenciju Danijeleu Bazeliju, zbog čega je svima stavio do znanja da bi ovo zaista mogla da bude njegova sezona, ispunjena blistavim izdanjima. 

Ademe, Ademe, Ademe! Ljajić se pretplatio samo na majstorije (VIDEO)

A kada su Ljajić i Beloti u svom elementu, Torinu niko ne može ništa. Doduše, Kaljari je postao vreća za udaranje, jer kada gubi - to čini tako da sve puca! 

Četiri u porazu od Juventusa, pet od Fjorentine, četiri od Lacija... I sada nova petarda. Tim sa Sardinije baš ume da bude darežljiv, ali i pored toga nalazi se u sigurnoj zoni sredine tabele. Bez obzira na to što je u svako utakmici ove sezone padalo bar po tri gola, bez obzira da li je pobeda ili poraz, Kaljari je ipak „najbolji među najgorima“.

Zato Torinu nije bilo potrebno mnogo da završi ceo posao. Već u drugom minutu Beloti je započeo seriju, da bi u ubrzo i Ljajić napravio još jednu majstoriju i prevario veterana Marka Storarija.

Sedam minuta pre odlaska na veliki odmor Marko Benasi utrostručio je Torinovo vođstvo, da bi gosti stigli do utešnog pogotka preko Federika Melkiorija. Ako je postojala i trunka šanse da bi Kaljari mogao da se vrati u igru, ona je u vodu pala u 58. minutu, kada je nekada velika nada italijanskog fudbala Danijele Desena zaradio direktan crveni karton i pripisao „smrtnu kaznu“ svojim saigračima.

Doduše, u tim trenucima Torino već je vodio sa 4:1 i bila je baš to akcija koju je Ljajić ukrasio asistencijom Bazeliju. Velika je šteta samo što nekoliko sekundi ranije Jago Falke nije iskoristio spektakularno Ljajićevo dodavanje i postigao golčinu za televizijske špice. A nakon Deseninog crvenog kartona Beloti je uzeo loptu u svoje ruke, izveo jedanaesterac i zatvorio goleadu. Interesantno, najbolji strelac Torina izveo je kazneni udarac, uprkos tome što je Miha nakon onog promašaja protiv Milana sa kreča izjavio da mu Italijan više nikad neće izvoditi najstrože kazne. 

Imao je Torino do kraja utakmice još nekoliko kvalitetnih prilika, a da nije bilo Storarija na golu, možda bi rezultat bio još ubedljivi. Možda čak i sa sedam-osam golova u mreži. 

SERIJA A - 12. KOLO

Subota:

Torino - Kaljari 5:1 (3:1)
/Beloti 2, 59 pen, Ljajić 11, Benasi 38, Bazeli 51 - Melkijori 41/

20.45 Napoli - Lacio

Nedelja:

12.30 Peskara - Empoli
15.00 Kjevo - Juventus
15.00 Đenova - Udineze
15.00 Palermo - Milan
15.00 Sasuolo - Atalanta
18.00 Fjorentina - Sampdorija
18.00 Inter - Krotone
20.45 Roma - Bolonja

(FOTO: Action Images)


tagovi

Adem LjajićAndrea BelotiDanijele BaseliEvropaItalijaKaljariMarko BenasiSerija ATorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara