"Van Rimsdik"
"Van Rimsdik"

NHL: Strašna povreda Anišimova, Van Rimsdik heroj Toronta, Kanuksi prekinuli crni niz (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.02.13. | 09:40

Centar Kolumbus Blu Džeketsa dobio snažan udarac u glavu zbog kojeg je završio u bolnici, dok su Mejplifsi pokvarili trenerski debi Rona Rolstona u NHL ligi. Hokejaši Vankuvera posle tri vezana poraza konačno stigli do trijumfa

 

Van RimsdikDvostruki strelac Džejms van Rimsdik pokvario je trenerski debi Rona Rolstona u NHL ligi, pošto su Toronto Mejpl Lifsi savladali Bafalo Sejbrse rezultatom 3:1.

Izabrane vesti

Rolston, koji je do srede bio trener AHL tima Ročester Amerikansa, postavljen je na mesto privremenog trenera, s obzirom da je uprava Sejbrsa odlučila da otpusti dosadašnjeg trenera Lindija Rafa, koji je u dosadašnjem delu NHL lige imao skor 6:11(1). Raf, koji je deset sezona nosio dres Bafala, bio je na klupi ovog tima od 1997. godine, i tako postao trener sa najdužim stažom u najjačoj hokejaškoj ligi.

Inače, interesantan je podatak da je Van Rimsdik bio član reprezentacije SAD do 18 godina, u kojoj je selektor bio upravo Rolston, a sa kojim je uspeo da osvoji zlato na Svetskom prvenstvu 2006. godine.
„Rolston je jedan od najbitnijih ljudi koji su uticali na moj hokejaški razvoj“, rekao je Van Rimsdik.

Međutim, i pored svog trenerskog znanja, Roston je samo nemo mogao da posmatra kako njegov nov tim beleži treći uzastopni, odnosno peti poraz u poslednjih šest susreta.
„Smatram da smo odigrali dobro u pojedinim delovima utakmice. Nije mi se svidela igra u drugoj četvrtini, koja je, očigledno, bila odlučujuća“, rekao je Roston.

U malom derbiju začelja Zapadne konferencije, divizije Central, Kolumbus Blu Džeketsi bili su bolji od Detroit Red Vingsa, a heroj utakmice bio je Vini Prospal, koji je postigao pobedonosni pogodak 25 sekundi pre kraja meča, i time potvrdio veliki povratak Kolumbusa.

Utakmica je dobila potpuno drugačiji tok početkom druge četvrtine, kada je centar Blu Džeketsa Artem Anišimov iznet sa leda na nosilima, pošto je dobio jak udarac u glavu od defanzivca Detroita Kajla Kvinsija.

Ipak, posle meča, iz obližnje bolnice stigle su dobre vesti za trenera Toda Ričardsa.
„On je svestan i dobro se oseća. To je stvarno dobra vest, s obzirom na jačinu udarca koji je dobio. Uvek je strašno kada se igrač povredi na takav način. Povrede su sastavni deo igre, ali, dobro je da se sve završilo kako treba“, rekao je Tod Ričards.

Anišimov je dobio snažan udarac u glavu posle duela sa Kvinsijem iza gola Red Vingsa, kada su se obojica okliznula, a Rus iz sve snage udario glavom u led, a pritom je i ruka defanzivca Detroita dodala još veću silu udarcu.

Hokejaši Vankuver Kanuksa prekinuli su niz od tri uzastopna poraza posle pobede nad Dalas Starsima sa 4:3, a najzaslužniji za prekid crnog niza bili su Džejson Garison i Hendrik Sedin golovima u poslednjoj deonici.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Artem AnišimovDžejms van RimsdikNHLToronto Mejpl LifsVankuver Kanuks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara