""
""

Nezapamćen slučaj u fudbalu: Igrače sa prostora bivše Jugoslavije klub šalje na detektor laži!

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.05.15. | 14:39

Čelnici Banjik Mosta sumnjaju da su bili uključeni u nameštanje utakmica i čak planiraju da iznajme privatnog detektiva da sve ispita

Banik Most je češki drugoligaš koji klizi prema trećoj ligi, a u devet prolećnih kola doživeo je isto toliko poraza. Posle takve crne serije, klupski čelnici odlučili su da podvrgnu igrače na ispitivanje na detektoru laži, jer sumnjaju da su bili uključeni u nameštanje utakmica!

Takve informacije stigle su do FIFPro-a, koji je odlučio da sa time izađe u javnost, a čak su otkrili i kako klub planira da angažuje privatnog detektiva kako bi sve ispitao.

Izabrane vesti

Banik Most je trenutno na pretposlednjem, 15. mestu u češkoj drugoj ligi. Ima malo izgleda da se spasi ispadanja, jer mu nedostaje čak deset bodova do sigurne zone, a do kraja je ostalo još samo pet kola da se odigra. Klupski čelnici već su najavili da će do kraja prvenstva koristiti samo mlade igrače.

Inače, FIFPro je žestoko kritikovao čelnike Banik Mosta, jer tretiraju svoje igrače kao potencijalne sumnjivce, iako se čini da nema jasnih dokaza. Upozoravaju kako su igrači često žrtve nameštanja utakmica, a potpuno su protiv upotrebe detektora laži u čiju tačnost sumnjaju. Svim igračima preporučili su da ne sarađuju s ovakvom vrstom testa.

Za Banik Most inače igraju četiri Bosanaca (Tino Divković, Muamer Avdič, Mladen Veselinović i Almir Redžić), dvojica Hrvata (Ivan Jakovljević i Šime Maruna) i jedan Srbin (Aleksa Andrejić).

(FOTO: Action images)


tagovi

JugoslavijaEvropaČeškaBanjik Most

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara