"Radost Engleza"
"Radost Engleza"

Neka nova Engleska: Oluja sa Ostrva oduvala šampiona sveta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.03.16. | 22:45

Selekcija Roja Hodžsona slavila u Berlinu nad Nemačkom sa 3:2 nakon sjajnog preokreta

Radost Engleza

Nominalno prijateljski meč, a u stvari ljuti fudbalski rat u Berlinu pripao je Englezima. Gordi Albion je posle sjajnog preokreta u drugom poluvremenu slavio na terenu ljutog rivala sa 3:2 i pokazao da itekako ima čemu da se nada na predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Izabrane vesti

Bila je to promocija neke nove reprezentacije Engleske, mnogo mlađe i mnogo drčnije ekipe koja zna šta hoće i koja igra baš onako kako su Nemci nekada igrali, svih 90 minuta. Ono što je poseban plus za tim Roja Hodžsona je činjenica da dvojica vodećih strelaca Premijer lige Hari Kejn i Džejmi Vardi u špicu funkcionišu besprekorno što bi mogao da bude lek za dugogodišnje probleme sa realizacijom.  

Istina, od starta je Nemačka dominirala u posedu lopte, gostima je trebalo neko vreme da se oslobode pritiska, dok su domaćinu najčešće pretili preko tandema Totenhema Delea Alija i Harija Kejna. Mesut Ozil je na drugoj strani sjajno vodio igru Pancera, koji su u 26. minutu stigli do gola, koji je poništen, utisak je opravdano, zbog ofsjada u kojem se našao Mario Gomez.

Nije prvo poluvreme bilo sadržajno za razliku recimo od ostatka utakmice, a pamtićemo ga jedino po sjajnom golu Tonija Krosa u 43. minutu. Vezita koji je prečesto zapostavljen u Realu, sjajno je uzeo loptu na sredini terena, pretrčao 30 metara sam, došao do šesnaesterca i lepim udarcem levicom matirao Džeka Batlanda za 1:0. Golman Engleske se pride povredio pri pokušaju da zaustavi taj šut, pa je odmah izašao iz igre i ustupio mesto Frejzeru Forsteru.

Odličan fudbal u Berlinu

Drugo poluvreme počelo je ofanzivom Engleza, ali lepe šanse za Alija u 51. i Hendersona u 54. minutu koje nisu iskoristili, Nemci su kaznili na drugoj strani. Sami Kedira je centrirao sa desne strane, a Mario Gomez sjajno skočio i glavom matirao Forstera za 2:0. Bez umora je Nemačka stigla do velike prednosti, ali kada se očekivalo da rutinski zabeleži trijumf usledio je veliki pad koji su gosti itekako iskoristili.

Prvo je Hari Kejn u 61. minutu posle prekida sjajno prihvatio loptu u šesnaestercu, varkom tela izigrao Milera i Ozila, a onda ispod noge Čana loptu poslao u samo ćoše Nojerovog gola za 2:1. Bio je to gol koji je ulio samopouzdanje sjajnim Englezima koji su od tog momenta zagospodarili terenom. Dugo selektor Roj Hodžson nije ništa menjao, a pravi potez izveo je u 71. minutu kada je na teren poslao Rosa Barklija i Džejmija Vardija.

Upravo ova dvojica bili su kreatori izjednačujućeg pogotka. Vezista Evertona sjajno je uposlio Klajna, ovaj idealno zavrnuo loptu sa desne strane, a u petercu Nemaca Vardi ju je petom majstorski smestio u mrežu i postigao prvenac u dresu Gordog Albiona za veliku radost gostujućih navijača. Ali, ni to nije zadovoljilo ambiciozne Engleze. Sjajne šanse koje su 83. i 84. minutu propustili Dele Ali i Džordan Henderson bile su uvod u pobedonosni gol za Ostrvljane.

Igrao se prvi minut nadoknade, Henderson je izveo korner sa desne strane, a Erik Dajer glavom postigao prvenac i kompletirao totalni preokret kojim je podario Englezima veliki trijumf od 3:2. Bio je to idealan završetak utakmice za Gordi Albion čiji su navijači raspevani napustili teren ljutog rivala. Zasluženo, zgazili su ih u drugom poluvremenu.  


NEMAČKA – ENGLESKA  2:3 (1:0)

Strelci: Kros 43, Gomez 57 – Kejn 61, Vardi 74, Dajer 90
Stadion: Olimpijski u Berlinu
Gledalaca: 75.000
Sudija: Đanluka Roki (Italija) 

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer – Džan, Rudiger, Humels (od 46. Tah), Hektor – Kedira, Kros – Miler (od 75. Podolski), Ozil, Rojs (od 64. Širle) – Gomez (od 79. Gece).

ENGLESKA (4-2-3-1): Batland (od 45. Forster) - Klajn, Smoling, Kejhil, Rouz – Dajer, Henderson - Lalana (od 71. Barkli), Ali, Velbek (od 71. Vardi) - Kejn. 


PRIJATELJSKI MEČEVI

Azerbejdžan – Kazahstan 0:1 (0:1)
/Baižanov 8/

Rusija – Litvanija 3:0 (1:0)
/Smolov 41, Golovin 61, Glušakov 72/

Austrija – Albanija 2:1 (2:0)
/Janko 6, Harnik 13 – Lenjani 47/

Poljska – Finska 5:0 (3:0)
/Grosicki 18, 85, Šolek 20, 67, Staržinski 32/

Mađarska – Hrvatska 1:1 (0:1)
/Džudžak 79 - Mandžukić 29/

Nemačka – Engleska 2:3 (1:0)
/Kros 43, Gomez 57 – Kejn 61, Vardi 74, Dajer 90/

(FOTO: Action Images)

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici


tagovi

Toni KrosRoj HodžsonFudbalska reprezentacija Nemačkereprezentacija EngleskeNemackaMesut Ozilmeđunarodni fudbalHari KejnErik DajerEngleskaDžejmi Vardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara