""
""

Nejmarov drugar maltretirao Inter, ali je projektil Kovačića inspirisao i ukletog Palasija da spase Mančinija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.12.14. | 22:55

Remi na Đuzepe Meaci iako su Rimljani na krilima sjajnog Felipe Andersona imali dva gola prednosti

Bio je Lacio na pragu trijumfa na stadionu Đuzepe Meaca zahvaljujući kojem bi suvereno preuzeo treće mesto, ali Inter je uspeo da se spase poraza i čak umalo došao do totalnog preokreta. Na kraju je završeno sa 2:2. Odličnu partiju je pružio Lacio, dok se kod Intera vide promene od dolaska Roberta Mančinija na klupu. Na njihovu žalost, promene koje nimalo nisu pozitivne.

Izabrane vesti

Na krilima sjajanog Felipea Andersona, Lacijali su za 37 minuta igre dva puta šokirali milanski hram fudbala. Mladi Brazilac koji je nekada u Santosu bio fantastičan u tandemu sa Nejmarom i koji je jedan od najboljih prijatelja Barsine zvezde je konačno u Italiji pokazao delić neospornog talenta. U poslednja tri meča Anderson je postigao dva gola (Parma i Vareze u Kupu Italije) i imao dve asistencije protiv Atalante čime je konačno utišao kritičare. U Italiju je došao pre više od godinu dana, ali je u Laciiju uglavnom imao ulogu rezerve i odigrao je tek 13 mečeva bez postignutog gola. Slično je počeo i ovu sezonu, a onda je usledio gol u Parmi i pomenuta mini-serija.

Večeras je Anderson bio nezaustavljiv za Interovu odbranu u kojoj opet nije bilo Nemanje Vidića. Već u drugom minutu je kao kao metak umakao Ranokiji i zakucao loptu u mrežu da bi u finišu poluvremena, posle solo-akcije i šetnje kroz odbranu Nerazura duplirao prednost. Izgledalo je da Interu preti još jedan poraz...

Gurnuo je Mančini u drugom poluvremenu praktično sve ofanzivce koje je imao na raspolaganju, a život Interu je život udahnuo supertalentovani hrvatski vezista Mateo Kovačić. Fantastičnim volejem posle kornera, Kovačić je umalo polomio prste golmanu Marketiju i pocepao mrežu Lacija. Kandidat za gol sezone!

Projektil Kovačića je odjeknuo dovoljno jako i probudio domaći tim koji je zaigrao znantno bolje. Stezali su Nerazuri obruč oko gola Lacija i bilo je samo pitanje vremena kada će doći do izjednačenja. Desilo se to desetak minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka pošto se Palasio najbolje snašao u gužvi posle prekida. Konačno je proradio i Argentinac! Palasiju je ovo bio tek prvi gol u 15 prvenstvenih mečeva ove sezone!

Nastavio je Inter da napada, imao je šansu i za totalni preokret, ali na kraju se završilo podelom plena...   

SERIJA A – 16. kolo:

Četvrtak:

Kaljari – Juventus 1:3 (0:2)
/Rosetini 65 - Tevez 3, Vidal 15, Ljorente 51/

Napoli – Parma 2:0 (2:0)
/Zapata 19, Metens 30pen/

Subota:

Sasuolo – Čezena 1:1 (0:0)
/Zaza 76pen – Ze eduardo 94/

Roma – Milan 0:0

Nedelja:

Verona – Kjevo 0:1 (0:0)
/Paloski 81/

Atalanta – Palermo 3:3 (1:3)
/Denis 40 penal, 76, Morales 55 - Rigoni 6, Vaksez 16, 45+1/

Fiorentina – Empoli 1:1 (1:0)
/Vargas 44 - Toneli 57/

Sampdorija – Udineze 2:2 (1:2)
/Obijang 15, Gabijadini 60 - Geiho 31, Danilo 34/

Torino – Đenova 2:1 (0:1)
/Glik 52, 63 - Falke 42/

Inter – Lacio 2:2 (0:2)
/Kovačić 66, Palasio 80 - Anderson 2, 37/

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaFelipe AndersonInterItalijaMateo KovačićRodrigo PalasioSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara