Nadal opet pukao na šljaci

Vreme čitanja: 1min | sub. 27.04.19. | 19:11

Španac nije tako neranjiv kao ranije

Posle Monte Karla, Rafael Nadal je doživeo poraz u još jednom svom bastionu na šljaci. Kralj šljake je danas izgubio u polufinalu ATP turnira u Barseloni od Dominika Tima 4:6, 4:6.

Turnir u Barseloni je bio Nadalovo carstvo na kojem do danas u 22 meča polufinala i finala nije doživeo nijedan poraz, a set količnik mu je bio 45:1! Ukupno je Nadal u poslednjih 14 godina, osvojio 11 titula u Barseloni i zabeležio 61 pobedu na 64 meča. Ali Tim je prekinuo i tu tradiciju...

Izabrane vesti

Austrijanac je osvojio prvi set posle velika borbe koja je trajala sat vremena. Ključni brejk je napravio u petom gemu, a vrlo blizu oduzimanja servisa rivalu je bio i u sedmom gemu. Videlo se već tada da Nadal nije neranjiv na šljaci kao prethodnih godina.

I u drugom setu je Tim prelomio brejkom u petom gemu, a Nadal je poslednju šansu propustio kada je Austrijanac servirao za set. Nadal je tada imao tri brejk-prilike i nije iskoristio nijednu.

Timu je ovo bila četvrta pobeda nada Nadalom na šljaci u poslednje četiri godine. U finalu će igrati protiv Danila Medvedeva koji je eliminisao Nišikorija.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Dominik TimRafael NadalATP Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara