Muška borba sa Hrvatima: Odlučuje mirna glava

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.07.18. | 15:28

"Znamo kakav im je kvalitet, ali i oni znaju nas, tako da većih iznenađenja neće biti. Odlučiće veća želja, agresivnost, ali će trebati i malo faktor sreće", kaže Filip Filipović

Vaterpolisti Srbije silno su motivisan pred okršaj sa Hrvatskom (20.30) u polufinalu Evropskog prvenstva i Barseloni.

Delfini su jutros odradili relaksacioni trenening, dok će se uveče raditi na pripremanju taktike za ljutog rivača.

Izabrane vesti

Udariće svetski šampion na evropskog i olimpijskog prvaka. Za mnoge finale pre finala.
"Oni su ekipa koja uz nas stalno stiže do postolja. Svetski su prvaci, favoriti su uvek na takmičenju. Poznajemo se vrlo dobro. Znamo kakav im je kvalitet, ali i oni znaju nas, tako da većih iznenađenja neće biti. Odlučiće veća želja, agresivnost, ali će trebati i malo faktor sreće. Tri uzastopne pobede njima daju nadu da mogu ponovo da slave. I mi smo svesni da sve može da se dogodi. Ali kada izgubite od nekoga dva tri puta onda presavijete tabak, vidite šta nije valjalo i probate da popravite. Mislim da sada više želimo pobedu, a odgovor stiže sutra", rekao je Filip Filipović.

Mnogo toga na sutrašnjoj utakmici zavisiće i od raspoloženja Gojka Pijetlovića:
"Biće teško kao i uvek, otvorena muška borba. Kažemo meso u meso. Dosta zavisi kako počne utakmica i kako će odbrane da reaguju. One su odlične na obe strane, golmani, bekovi, centri takođe. Neizvesno do kraja. Hladna glava i mirnoća odlučuju. Potrebna je i mentalna snaga. Ne bih se obazirao na poslednje utakmice. Muški su odigrali u Budimpešti, a Rijeka i Split su bili priprema za ono što sledi. Po igrama dižemo formu i verujem da ćemo biti pravi kad treba", rekao je Pijetlović.

Umor iz utakmice sa Mađarskom se još uvek oseća.
"Iscrpljeni smo bili posle Mađara. Ipak čekaju nas Hrvati. Istrajniji će da pobedi. Njihovi centri i tranzicija u napadu obezbeđuje im dosta isključenja. Znamo to dobro, ali imamo i mi adute. Biće to spektakl, uživanje za igrače i gledaoce. Sećam se Budimpešte gde je nama pala odbrana. Nikad nije bila lošija. Ona je ključ svega".

Srbiji je na ovom meču potreban i Andrija Prlainović u punom sjaju.
"Bilo bi dobro kada bi ponovili odbranu kao sa Mađarima. Tako bi dobili samopouzdanje za igru u napadu. Tu bih voleo više golova iz igre a ne samo kao sa igračem više. Mnogo bi nam to značilo u igri. Nemamo problem sa psihologijom zbog njihove tri pobede. To je polufinalna utakmica sa jednim jakim protivnikom, imaćemo ogromnu motivaciju da odemo u finale. Povreda je prošlost a da li je forma prava videćemo u polufinalu ali bitno j da kao ekipa budemo u formi", kaže Prlainović.

Foto: Star Sport


tagovi

Filip FilipovićAndrija PrlainovićGojko Pijetlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara