""
""

Milanove poslovne čarolije: Otkupili Toresov ugovor, pa ga menjaju sa Atletikom za Ćerćija

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.12.14. | 20:35

Tores će se početkom sledeće godine vratiti u Atletiko i to kao pozajmljeni igrač Rosonera, a još se ne zna koliko su platili za otkup ugovora od Čelsija

Saga oko transfera Fernanda Toresa polako se raspetljava, odnosno dobija očekivani epilog. Milan je od Čelsija otkupio ugovor španskog fudbalera, koji je letos došao na dvogodišnju pozajmicu na San Siro. Kako stvari sada stoje, Tores će sa prvim danima januara odmah biti upućen na novu pozajmicu u madridski Atletiko, a u suprotnom smeru doći će Alesio Ćerći.

Izabrane vesti

Kako je objavio britanski Skaj, španski fudbaler biće pozajmljen na godinu i po dana Atletiku, klubu u kojem je napravio ime na evropskoj sceni.

Ćerći će u redove Rosonera iz Madrida takođe doći prvih dana januara, a ekipa Milana prvi trening ima dva dana posle Nove godine. Ćerći je letos došao iz Torina u Atletiko, ali se nije najbolje snašao u redovima španskog šampiona. Postigao je samo jedan gol na devet utakmica u dresu Jorgandžija.

Ovaj fudbaler bio je na meti Milanovog gradskog rivala Intera, ali se na kraju opredelio za crveno-crnu stranu.

Slična sudbina zadesila je i Fernanda Toresa u Milanu, i on je samo jednom zatresao protivničku mrežu u dresu slavnog italijanskog kluba. Još nije poznato koliko će Milan morati da plati Čelsiju za otkup Toresovog ugovora. To će svakako biti znatno manje od 50 miliona funti koliko su ga Plavci platili Liverpulu u januaru 2011. godine.

Nije, doduše, Tores ostao bez trofeja na Stamford Bridžu. On je sa londonskim Plavcima osvojio Ligu šampiona, Ligu Evrope i engleski FA kup.

Tores je u periodu od 2000. do 2007. godine odigrao 244 utakmice i postigao 91 gol. Sada će mu društvo u napadu Jorgandžija praviti Mario Mandžukić

(FOTO: Action Images)


tagovi

Alesio ĆerćiAtletiko MadridFernando ToresItalijaMilanPrimeraSerija AŠpanijaZimski prelazni rok 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara