"Statusa El Pibea u Kolkati"
"Statusa El Pibea u Kolkati"

Maradona, Roj Hodžson ili neko dete? (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.12.17. | 09:50

Legendarni Argentinac prisustvovao svečanom otkrivanju njegove 3,5 m visoke statue u Indiji koja se baš i ne može nazvati remek-delom

Statusa El Pibea u KolkatiLjudi u pokušaju da od sportsita naprave bogove često preteraju, uđu u zonu neukusa i kiča. Mnoštvo je primera, ali setimo se samo očajnih portreta Vlada Divca, Novaka Đokovića i Saše Đorđevića u Muzeju voštanih figura u Jagodini, pa i čuvenu statuu Kristijana Ronalda na aerodromu u rodnom mu Funšalu za koju se može reći da je rađena po karikaturi.

U ovaj red totalno "sportsko-umetničkih" promašaja uvrstio se i indijski grad Kolkata (nekada poznata kao Kalkuta) koji je učinio veliki plezir Dijegu Maradoni. Naime, tamošnji zaljubljenici u lik i delo jednog od najboljh fudbalera svih vremena otkrili su njegovu statuu visoku čak 3,5 m. Svečanom otikrivanju pristustvovao je El Pibe lično koji je svima zahvalio za ovu čast i skromno poručio:
"Ne, ne ja nisam bog fudbala, ja sam samo običan fudbaler".

Izabrane vesti

Jasno je zašto je statua Maradone izazvala lavinu podsmeha na društvenim mrežama, a jasno vam je valjda zašto nas je podsetila na katastrofe iz Jagodine i Funšala. Jel El Pibe ovde jedva da liči na sebe, a pre bi se reklo da podseća na Roja Hodžsona iz mlađih dana, ili pak na nekog bezimenog dečaka sa pravom bapskom frizurom.

Da se ne ponovi...

(foto: Youtube)


tagovi

ArgentinaDijego MaradonaIndija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara