"Heroj Majamija - Goran Dragić"
"Heroj Majamija - Goran Dragić"

Klivlendove muke s Bradom: Harden 41 - Džejms, Irving i Lav 75! Karijevih 23 za četvrtinu, Bugi video usijanog Dragića (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sre. 02.11.16. | 08:21

Nemanja Bjelica solidan u novom trijumfu Minesote, Boban Marjanović ni minut na parketu! Jutina paljba obuzdala Mamuze, Serž Ibaka s penala doneo prvu pobedu Orlandu, Vučević briljirao

Heroj Majamija - Goran Dragić

Goran Dragić je momak za sve! On pogađa, asistira, bori se u skoku za svaku loptu. On je slovenačka mašina i miljenik Majamija. I baš zato i ne čudi što je upravo on doneo Majamiju pobedu nad Sakramentom i zajedno sa Tajlerom Džonsonom uspeo da se izbori protiv Demarkusa Kazinsa i Rudija Geja. I to posle produžetka - 108:96. 

Izabrane vesti

Bilo je osetno da se Dragić odlično oseća na parketu. Napadao je koš rivala onako kako on voli, ubacio je čak pet šuteva za tri, a uglavnom su to bili pogoci iz situacija „hvataj i pucaj“. Što je Majamiju mnogo značilo, jer su ekipi bile potrebne sigurne realizacije. A Dragić je to velikodušno ponudio. 

Ali tako malo falilo je Majamiju da sve uprska. Na samo šest minuta do poslednjeg zvuka sirene Vrelina je imala prednost od 80:71. Sve je brzo palo u vodu. Gej je izrežirao ličnu seriju Kingsa, kojom je nedugo zatim deficit pretvoren u vođstvo rezultatom 89:87, na nešto manje od dva minuta. Do kraja četvrtog kvartala Majami je dva puta uspevao da izjednači, što znači da je Sakramento dva puta gubio prednost, a onda je na kraju izgubio mnogo više - Kazinsa. Zbog šest ličnih grešaka, u prelomnim trenucima. Tako da njegovih 30 koševa dotad nisu previše značili na kraju.

U poslednjih 30 sekundi četvrtog kvartala Gej i Dion Vejters promašili su dve trojke za pobedu. Imao je Gej ukupno 30 poena i 12 skokova, ali i to je malo značilo timu, kad ono najvažnije nije mogao da reši.

Tokom nastavka postojao je samo jedan tim - Majami. Džonson je sedam od svojih 22 poena ubacio upravo u dodatnom vremenu, a pobedu je začinio Dragić sa 25 koševa, osam skokova i osam asistencija. Na sve to Hasan Vajtsajd ubeležio je svoj četvrti dabl-dabl ove sezone - 14 poena, 11 uhvaćenih lopti. 

Klivlendova mašina i dalje gazi, a prvi put posle punih 16 godina dogodilo se da Kavalirsi sezonu počnu sa četiri uzastopne pobede. Posle Njujorka, Toronta i Orlanda, Kralj i njegovo društvo slomili su Hjuston u jednom tesnom duelu - 128:120.

I ne samo što je aktuelni prvak stigao do četvrte vezane pobede, već je prekinuo i crnu seriju u mečevima sa Raketama kod kuće. Naime, još od marta 2012. godine Klivlend ne uspeva da slomi otpor teksaškog sastava, a od tada do danas gosti su odneli pet trijumfa! Zato je ova pobeda još više značila Klivlendu.

Mada, bilo je muke. Jer Džejms Harden se ozbiljno razigrao, pa je meč završio sa 41 poenom (5/9 za tri) i 15 asistencija, što je Klivlend nateralo da udari iz svih oružja. Tako su Lebron Džejms, Kajri Irving i Kevin Lav zajedno iskombinovali čak 75 koševa. I opet tesno nadigrali Hjuston. Najviše iz razloga što su gosti ubacili čak 17 trojki, iz 44 pokušaja.

Irving je meč završio sa ovosezonskim rekordom od 32 poena, Lebron je imao 19 poena i 13 skokova, dok je Lav skupio 24 koša.

Bilo je tesno sve do ulaska u poslednji minut utakmice. Rajan Anderson je trojkom na nešto više od dva minuta do kraja skratio Klivlendovo vođstvo na 114:112, ali onda je usledila serija trojki Džejmsa, Irvinga i Džej Ar Smita, što je uz dobru odbranu dovelo do serije 11:2. Ispostaviće se, bilo je to dovoljno za miran san.

Sve oči košarkaške javnosti u SAD bile su uperene na Moda Centar u Portlandu, gde je gostovao dosad neubedljivi Golden Stejt. Na kraju Voriorsi su ipak imali razlog za osmeh, pošto su konačno ličili na sebe i zato slavili rezultatom 127:104.

Koncentrisana odbrana ono što je Golden Stejtu nedostajalo tokom prošlih utakmica ovog puta donelo je prevagu. Kao i strašan niz Stefa Karija, koji je samo u trećem kvartalu nanizao 23 od ukupno 28 poena, dok je ostatak ekipe pružio jedno snažno defanzivno izdanje, posle čega domaćin više nije imao šansi. Naravno, tu je glavnu reč vodio svestrani Drejmond Grin.

Imaće tim iz Ouklenda razloga za brigu, jer Klej Tompson i dalje izgleda kao da za njega sezona nije još počela. Meč je završio sa 14 poena, ali svih sedam promašaja pri šutu za tri. Nije se proslavio ni Kevin Durant s distance, ali je pronalazio alternativne načine da se upiše u listu strelaca, pa je na kraju skupio nekako 20 poena. Zato je briljantno veče imao Ijan Klark koji je meč odigrao bez greške! Čak 22 poena, uz osam pogodaka iz osam šuteva iz igre! Bio je poveznica Ratnika i neko ko je umeo da isprati Karija onda kada se rezultat lomio.

Osim Demijena Lilarda, koji je na kraju imao 31 koš, Džejk Lajman je ubeležio 17, a Si Džej Mekolum 16 poena.

Minesota je na svom terenu rasturila Memfis sa 116:80, a srpski reprezentativac Nemanja Bjelica imao je sasvim solidan učinak - pet poena (2/4 iz igre), osam skokova, dve asistencije, jedna ukradena lopta. Prvi strelac tima bio je Zek Lavin sa 31 poenom, dok su po 17 koševa skupili Endrju Vigins i Gjorgi Djeng. Jedanaest poena i deset skokova imao je Karl Entoni Tauns, dok je kod Grizlija 17 poena uknjižio Dejonta Dejvis.

Boban Marjanović nije odigrao ni sekund u trećoj uzastopnoj pobedi Detroita Pistonsi su na svom terenu lako nadigrali Njujork sa 102:89, a do pobede su ih vodili Tobijas Haris sa 25 i Markus Moris sa 22 poena. Na suprotnoj strani 24 koša imao je Karmelo Entoni.

Serž Ibaka doneo je Orlandu prvu pobedu u sezoni sa dva pogođena slobodna bacanja u poslednjoj sekundi susreta sa Filadelfijom - 103:101. Međutim, prva figura utakmice bio je snažni centar Nikola Vučević, koji je na kraju imao čak 24 poena i 14 skokova! Kod Filadelfije odličan je bio Dario Šarić sa 21 poenom. 

Juta je nanela San Antoniju prvi poraz u sezoni i to prilično bolan - 106:91. Gosti iz Solt Lejk Sitija Mamuze su obuzdali rafalnom paljbom sa distance, pošto su meč završili sa 15 trojki iz 31 pokušaja! Džordž Hil bio je predvodnik Jute sa 22 poena, dok je Rodni Hud imao tri koša manje. Na drugoj strani svi su zakazali osim Kavaja Lenarda (30p, 7sk) i Lamarkusa Oldridža (21p, 4sk).

NBA - REZULTATI

Klivlend - Hjuston 128:120
/Irving 32 - Harden 41/

Filadelfija - Orlando 101:103
/Tompson 22 - Vučević 24/

Indijana - LA Lejkers 115:108
/Džordž 30 - Vilijams 19/

Majami - Sakramento 108:96
/Dragić 25 - Gej, Kazins 30/

Detroit - Njujork 102:89
/Haris 25 - Entoni 24/

Nju Orleans - Milvoki 113:117
/Entoni 35 - Adetokunbo 24/

Minesota - Memfis 116:80
/Lavin 31 - Dejvis 17/

San Antonio - Juta 91:106
/Lenard 30 - Hil 22/

Portland - Golden Stejt 104:127
/Lilard 31 - Kari 28/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stef KariSakramento KingsOrlando MedžikNBA ligaMajami HitLebron DžejmsKevin LavKajri IrvingJuta DžezHjuston RoketsGoran DragićDžejms Harden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara