""
""

Kad Defur pakuje, Barnli lako pobeđuje! Votford pao iz vazduha (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.09.16. | 22:53

Dva sjajna centaršuta Belgijanca i dva gola glavom za drugi trijumf u sezoni Klaretsa - 2:0

Barnli je u pokušaju da prvi put izbori opstanak u Premijer ligi potrošio letos lepe pare na dovođenje Stivena Defura, a prekaljeni Belgijanac pokazao je večeras da itekako zna da diriguje igrom kluba sa Turf Mura i da se isplaćuje. Ekipa Šona Dajša bila je sigurna u okršaju sa Votfordom (2:0), u jednoj od utakmica koje morate da dobijete ako želite da ostanete u ligi. Dakle, domaći zadatak je uspešno odrađen...

Izabrane vesti

Ništa gosti nisu pokazali večeras, očajno su se branili, posebno iz vazduha, a još očajnije napadali. Jedva da su pripretili rivalu i to tek u drugom poluvremenu preko angažovanog kapitena Troja Dinija. Ništa nije štimalo u Macarijevom timu, koji je pre samo sedam dana lako porazio Mančester Junajted sa 3:1, a večeras su jeftino primili golove i izgubili meč.

Posle dobrih pokušaja Gudmundsona i Dordža Bojda u uvodnih pola sata, Barnli je do prednosti stigao u 38. minutu. Već spomenuti Defur je sjajno izveo korner sa desne strane, a loptu glavom sa nekoliko metara u mrežu smestio Džef Hendrik. Bio je ovo prvenac najskupljeg letošnjeg pojačanja Klaretsa, rekordera ovog kluba. 

Domaćin je čitav posao na ovom meču rešio početkom drugog poluvremena. Opet je arhitekta bio Defur i opet je gol pao posle prekida. Posle izvedenog kornera sa leve strane lopta se odbila opet do njega, a doskorašnji vezista Anderlehta sjajno je pogodio u glavu defanzivca Majkla Kina. Ovaj, poznat po dobroj skok igri, retko propušta ovakve lopte koje mu lete na zicer i to je bio kraj - 2:0 za Barnli. 

Mnogima je bilo jasno posle tog gola da Votford nema šanse da se vrati u meč, posebno jer ni do tog trenutka nije davao znake života. Istina, mogli su u poslednjih petnaestak minuta da iskoriste nezainteresovanost domaćina i stignu do počasnog gola, ali se u dobrim šansama nije snašao rezervista Isak Sukses. Ulaskom njega i Brazilca Kenedija sa klupe malo bolje su zaigrali Stršljenovi, ali je Barnli rutinski priveo meč kraju, nije dozvolio opuštanje.

Ovom pobedom, drugom u sezoni, Barnli je prekinuo niz od tri meča baz trijumfa u Premijer ligi i izjednačio se na deobi 11. mesta zajedno sa Votfordom, Lesterom, Halom i Bornmutom (svi imaju po sedam bodova). 

PREMIJER LIGA  - 6. kolo:

Subota:

Mančester Junajted - Lester 4:1 (4:0)
/Smoling 22, Mata 37, Rašford 40, Pogba 42 - Grej 59/

Bornmut  - Everton 1:0 (1:0)
/Stanislas 23/

Liverpul - Hal Siti 5:1 (3:0)
/Lalana 17, Milner 30pen, 71pen, Mane 36, Kutinjo 52 - Mejer 51/

Midlzbro - Totenhem 1:2 (0:2)
/Gibson 66 - Son 7, 23/

Stouk - VBA 1:1 (0:0)
/Alen 73 - Rondon 91/

Sanderlend - Kristal Palas 2:3 (1:0)
/Defo 39, 60 - Ledli 62, Mekartur 76, Benteke 94/

Svonsi - Mančester Siti 1:3 (1:1)
/Ljorente 13 - Aguero 9, 66pen, Sterling 77/

Arsenal - Čelsi 3:0 (3:0)
/Sančez 11, Volkot 14, Ozil 40/

Nedelja:
Vest Hem -Sautempton 0:3 (0:1)
/Ostin 40, Tadić 62, Vord Prouz 90+2/

Ponedeljak:
Barnli - Votford 2:0 (1:0)
/Hendrik 38, Kin 50/

(FOTO: Action Images)


tagovi

votfordValter MacariStiven DefurŠon DajšPremijer ligaEngleskaBarnli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara