"Ljubisa Rankovic i Vladica Kovacevic"
"Ljubisa Rankovic i Vladica Kovacevic"

IZ PARTIZANA U FRANCUSKU: Kovačević opet u Nantu, Ranković ide u Kaen

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.04.13. | 15:47

Dvojica nekadašnjih prvotimaca crno-belih dobili pozive da 20. aprila i 13. oktobra uveličaju proslave klubova u iz zemlje Gala

 

Ljubisa Rankovic i Vladica KovacevicDubog trag ostavili su Vladica Kovačević (73) i Ljubiša Ranković (39) u francuskom fudbalu, s toga su dobili pozive Nanta i Kaena da uveličaju proslave godišnjice pomenutih klubova. Kovačević, poznat po nadimku Poslovođa, pojaviće se 20. aprila na stadionu Božuar, kako bi posmatrao meč 33. kola Lige 2 u kojoj ekipa našeg reprezentativca Filipa Đorđevića dočekuje Okser. Tog dana popularni Kanarinci slave 70 godina postojanja, a bivši jugoslovenski reprezentativac (igrao za Nant samo jednu sezonu, ali ostavio sjajan utisak) će se naći u društvu Filipa Gondea, Roberta Budžinskog, Džekija Simona, Gabi de Mišela i ostalih asova kluba koji ima priliku da se vrati u društvo najboljih u zemlji Gala.

Izabrane vesti

S druge strane, Ljubiša Ranković je dve godine bio oslonac Kaena, pa mu je klub iz Normandije poslao poziv da 13. oktobra bude deo fešte u kojoj će na stadionu Mišel D’ Ornano gostovati slavni Milan. Tog dana Kaen slavi veliki jubilej, 100 godina od osnivanja, a na okupu će se naći svi sadašnji i bivši asovi kluba čiji dres trenutno nosi Srbin Branko Lazarević. Među njima i sadašnji sekretar stručnog štaba Parnog valjka.

Koliko crno-bele cene u Francuskoj potvrđuje i podatak da je minulih godina još dvema legendema ukazana velika čast. Nekadašnji golman i predsednik kluba, a danas potpredsednik FSS, Ivan Ćurković, odlikovan je za najboljeg igrača Sent Etjena u istoriji (ispred Mišela Platinija), dok su navijači Nice izabrali u anketi 2009. proglasili čuvenog Nenada Bjekovića za najboljeg fudbalera u istoriji kluba sa rivijere.

Kakva čast za Partizan!

 

(FOTO: MN Sport)


tagovi

Evropaljubisa rankovicFK PartizanSrbijaSuperligaVladica Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara