Gabrijel Enake i rumunski Nemci

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.10.19. | 11:45

Gosti u ozbiljnim problemima uoči okršaja s Astrom

Haos u Hermanštatu!

Rumunski mediji pišu da će gosti u poslednjem meču 12. kola rumunske Lige 1 protiv Astre nastupiti bez dvojice važna igrača. Francuski defanzivac Kevin Rimane se povredio u kup meču sa Kindijom, a Hrvat Gabrijel Debeljuh je zadobio ozledu na treningu. Još važnije, trener Kostel Enake je otišao, a zameniće ga Eugen Neagoe, ali tek nakon okršaja sa Astrom. Dakle, Hermanštat je trenutno u haotičnoj situaciji...

Izabrane vesti

Biće ovo nezgodan meč za Astru protiv tima kojeg su osnovali nemački doseljenici. Astra jeste favorit, ali igra vrlo promenljivo u poslednje vreme. Hermanštat je u još slabijoj formi pa ima dva poraza na poslednje dve utakmice. U dosadašnja dva susreta Astra je bila bolja, a u obe utakmice bilo je 0-2 gola. Eto možda ideje za klađenje. 

Ima argumenata i za keca. Pored pomenutih izostanaka i promene trenera, Astra je bila bolja u dva odmeravnja iz prošle sezone i to bez primljenog gola, em je Hermanštat očajan u novoj sezoni. Na pet od poslednjih sedam gostovanja ovog tima u Ligi 1 domaćin je vodio na poluvremenu i slavio na kraju, a na poslednja četiri nije ni uspeo da zatrese mrežu. Astrine boje brani i nekadašnji desni bek Partizana Gabrijel Enake. 
"Čeka nas veoma važan meč protiv Astre. Nije nam lako, atmosfera nije sjajna, ali pokušavamo da ohrabrimo momke. Biće nam teško, jer Astra igra odlično na svom terenu, a i ako ne igraju dobro, tu su njihovi igrači koji imaju zavidan individualan kvalitet. Ne idemo sa belom zastavicom na gostovanje, nadamo se bodovima", rekao je pomoćni trener Hermanštata Eugen Beza. 

Zanimljiva priča se krije iza Hermnaštata, ekipe koja je često umela da ispoštuje u drugoj ligi. Znaju oni koji su često na tikete stavljali mečeve iz Lige 2. Ovaj klub nosi nemački naziv (na rumunskom Sibiju ili Sibinj), a sve to zbog nemačkih doseljenika, odnosno boraca za Ugarsku iz 12. veka pod kraljem Gezom Drugim, unuka raškog župana Uroša I Vukanovića. Kada su potomci tih istih Nemaca želeli da se vrate u matičnu zemlju krajem prošlog veka, rumunski diktator Nikolae Čaušesku ih je bukvalno prodavao za devize. Sam fudbalski klub iz ovog grada osnovan je tek pre četiri godine, a verovali ili ne u proseku je Hermanštatove mečeve u drugoj ligi posmatralo 4.000 - 5.000 duša, za oko 2.000 više od tada aktuelnog rumunskog šampiona Vitorula predvođenog legendarnim Georgeom Hadžijem. 

Što se tiče okršaja Voluntarija i Kindije, domaćin je ubedljivo najgori tim rumunske Lige 1. Skupio je samo pet bodova u prvih 12 kola, a posle iznenađujuće pobede nad FCSB-om u Bukureštu sredinom avgusta nanizao je čak šest poraza u prvenstvu. Kindija je pre dve sedmice savladala Botošani u gostima i pokazala koliko nezgodna ume da bude, ali to je bio i jedini meč van svog terena ove sezone u kom je sačuvala mrežu. Voluntari je slavio na oba prošlogodišnja odmeravanja sa ovim protivnikom, ali je sada u pomenutoj negativnoj seriji u Ligi 1, prilikom kojih je pritom primio najmanje po dva pogotka. Ni Kindija nije značajno bolja, ali je barem u poslednja tri kola uspela da sačuva mrežu. 

RUMUNIJA 1 – 12. KOLO

Petak
Botošani - Sepsi 1:1 (0:0)
/Roman 84 - Vasvari 54pen/

Univerzitatea - KSMS Jaši 1:1 (0:0)
/Fortes 82 - Kristea 70/

Subota

Medijaš - Klinčeni 2:1 (0:0)
/Bus 71, Dumitru 72 - Rosu/

FCSB - Dinamo Bukurešt 1:1 (1:1)
/Koman 28 - Čobotariju 10/

Nedelja
Vitorul - Kluž 3:1 (2:0)
/Peteleu 27ag, Matei 36, Rivaldinjo 57 - Kulio 76pen/

Ponedeljak
17.00: (2,60) Voluntari (3,20) Kindija (2,80)
19.30: (2,15) Astra (3,35) Hermanštat (3,50)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara