""
""

Flamengo pravi drim tim - peruanska Foka stiže u Rio

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.12.16. | 10:58

Džeferson Farfan dogovorio jednogodišnju saradnju

Fudbalski klub Flamengo nastavio je sa praksom vraćanja iskusnih južnoameričkih asova koji su stekli ime i napravili ozbiljnu karijeru u Evropi. Poslednji u nizu takvih je Peruanac Džefeson Farfan koji je dogovorio jednogodišnju saradnju sa trofejnim klubom iz Rio de Žaneira.

Izabrane vesti

Ovaj 34 godišnji krilni fudbaler bez kluba je od oktobra, kada je dobio otkaz u Al Džaziri iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i to zbog prekršaja disciplinskog pravilnika.

Pokušao je prethodno Flamengo da dovede na pozajmicu Farfana, ali je Al Džazira tada tražila 250.000 dolara mesečne naknade, što je uprava brazilskog kluba odbila da plati. Kako je u međuvremenu Peruanac postao slobodan igrač, Flamengo je dobio odrešene ruke za realizaciju transfera.

Brazilski klub svakako ima velike ambicije za sledeću sezonu, jedan od postavljenih ciljeva je i napad na trofej Kupa Libertadores, a Farfan će u Flamengu zaigrati sa zemljakom, nekadašnjim napadačem Hamburga i Bajerna, Paulom Gererom.

Pored Farfana, na spisku želja uprave Flamenga za predstojeći zimski prelazni rok nalaze se još i Romulo iz Verone, Tijago Neves koji je slobodan igrač, a do nedavno je takođe igrao za Al Džaziru i Vitinjo, koji je pod ugovorom sa moskovskim CSKA.

Farfan je počeo karijeru u Alijanci iz Lizme, potom je 2004. godine stigao u PSV Ajndhoven, gde se zadržao četiri sezone. Naduže je, od 2008. do 2015. igrao za nemački Šalke.

Inače, pored Gerera, u ekipu Flamenga trenutno igra još nekoliko iskusnih internacionalaca - Dijego, Žuan, Alan Patrik i Ederson.

(FOTO: Action Images)


tagovi

BrazilDžeferson FarfanFlamengoJužna AmerikaKopa Libertadoresmeđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara