Evertonov tandem od 90.000.000 evra osvojio King Pauer u fešti strašnih golova! Dajer izvukao Totenhem, Bornmut uništio Votford (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.10.18. | 17:55

Vulvsi stigli do četvrte pobede u minulih pet rundi

Kada Everton igra GG&3+ i minimum tri gola po utakmici su obaveza! A, kada je na suprotnoj strani Lester, golovi se podrazumevaju. Tako je i bilo i ovog subotnjeg popodneva na King Pauer stadionu, gde je prevagu doneo Evertonov tandem od 90.000.000 evra! Karamele su se sladile u domu nekadašnjeg šampiona Premijer lige i slavio rezulatom 2:1 (1:1).

Vrlo dobra utakmica na stadionu Lestera. Ništa manje se nije ni očekivalo od dve ekipe koje daju, ali i primaju dosta golova ove sezone. Još je bilo zanimljivije kada je Lesterov kapiten Vesli Morgan isključen zbog drugog žutog kartona, tek pošto je otkucao prvi sat igre.

Izabrane vesti

Mogao je da padne još neki pogodak, ponajviše jer je bilo šansi na obe strane. Na kraju je Everton ima više razloga za zadovoljstvo, a posebno Gilfi Sigurdson koji je posle dva velika promašaja uspeo da nađe put do mreže gola Kaspera Šmajhela. Bio je to pogodak koji je i prelomio utakmicu. Projektil! Drugačije i ne može da se opiše ono što je uradio islandski strelac kod svog jubilarnog pedesetog pogotka u engleskoj eliti! Otkako je debitovao u Premijer ligi niko nije postigao više golova izvan kaznenog prostora od Sigurdsona, a danas je to uradio sa udaljenosti od preko 20 metara! Golu je prethodio njegov odličan dribling kojim je izbacio Džejmsa Medisona iz igre, a onda raspalio tako dobro i uhvatio Šmajhela na spavanju... 

Nego, šta je pre toga uradio Rikardo Pereira?! Kako je samo otvorio kontru i onda polomio kukove mladom desnom beku Evertona Džondžu Keniju. Strašan solo prodor, nekoliko odličnih driblinga i onda završnica koja je morala da bude krunisana pogotkom. Spektakularno!

Ni prvi gol nije bio ništa lošiji od naredna dva. Najveće zasluge idu na račun vrlo raspoloženog Bernarda, koji je sambom razmrdao odbranu Lestera, a onda poslao centaršut koji je Rišarlison pretvorio u lep pogodak i tako otvorio u ranoj fazi otvorio meč.

Totenhem se nije proslavio u sudaru sa Kardifom na Vembliju. Samo jedan gol za 90 minuta i minimalna pobeda – 1:0 (1:0).

U listu strelaca jedino se upisao Erik Dajer i to već u 8. minutu posle velike gužve u kaznenom prostoru gostiju. Očekivalo se da će posle tog gola Totenhem da napuni mrežu Velšana, ali su se oni vrlo dobro branili i tako sprečili katastrofu protiv, istina, nedovoljno motivisanih Pevaca.

Totenhem je omanuo sa golovima, ali zato Bornmut nije! I to na gostovanju na Votfordu na Vikaridž Roudu, za najubedljiviju gostujuću pobedu u klupskoj istoriji! Konačni rezultat glasio je - 0:4 (0:3). 

Strahovito poluvreme odigrale su Trešnjice, posle kojeg su komotno mogle već da upišu tri boda. U rasponu od samo pola sata mreža Votforda bila je napunjena do vrha, a posao im je bio dodatno olakšan posle velikih gluposti Kristijana Kabaselea. Votfordov štoper nije bio u vinklu u ovoj utakmici, pa je sa dva oštra starta dobio dve javne opomene u manje od dvadeset mintua i tako unakazio Votford. Kazna je stigla u vidu dva pogotka Džošue Kinga u finišu prvog dela, dok je Dejvid Bruks otvorio seriju golova već u 14. minutu posle odlične kontre. Tačku na ubedljiv trijumf stavio je Kalum Vilson u prvom minutu nastavka.

Kristal Palas prepustio je tri boda Vulvsima za četvrti trijumf u minulih pet kola i nastavak strašnog niza rezultata! Ekipa Nuna Espiritu Santa ostala je neporažena u šestoj uzastopnoj utakmici i takav niz klub nije napravio bezmalo 40 godina! Vukovi su pobedili golom Meta Doertija posle vrlo dobre asistencije Raula Himeneza u 56. minutu.

Srpski reprezentativac i kapiten Kristal Palasa Luka Milivojević je odigrao svih 90 minuta za Kristal Palas i ostavio vrlo dobar utisak.

ENGLESKA 1 - 8. KOLO

Petak
Brajton - Vest Hem 1:0 (1:0)
/Mari 25/

Subota
Votford – Bornmut 0:4 (0:3)
/Bruks 14, King 33 penal, 45, Vilson 46/

Kristal Palas - Vulverhempton 0:1 (0:0)
/Doerti 56/

Totenhem – Kardif 1:0 (1:0)
/Dajer 8/

Barnli – Hadersfild 1:1 (1:0)
/Vouks 20 – Šindler 66/

Lester – Everton 1:2 (1:1)
/Pereira 40 – Rišarlison 7, Sigurdson 77/

18.30: (1,50) Mančester Junajted (4,10) Njukasl (7,00)

Nedelja
13.00: (5,10) Fulam (4,00) Arsenal (1,65)
15.15: (6,00) Sautempton (4,00) Čelsi (1,57)
17.30: (2,60) Liverpul (3,30) Mančester Siti (2,70)

* Kvote su podložne promenama


tagovi

Erik DajerLuka MilivojevićSem VouksRišarlisonDžošua King

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara