Dve utakmice i dva trofeja? Moguće je!

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.05.18. | 09:10

Hajduk možda bez prvog golmana u finalu kupa protiv Dinama

Sve je spremno za finale hrvatskog kupa! Prvi put posle devet godina za trofej u najmasovnijem takmičenju igraju Dinamo i Hajduk (19.00).

Splićani traže spas turbulentne sezone, dok Zagrepčani imaju priliku da vrate duplu krunu na Maksimir. Zanimljivo, novi trener Dinama Nenad Bjelica mogao bi da proslavi drugi trofej u tek drugoj utakmici na klupi Modrih. Ulaznice za navijačke tribine su razgrabljene, a ostatak kapaciteta Savez je podelio svojim partnerima. U Vinkovcima se očekuje krcat stadion i jake mere obezbeđenja. Angažovane su ogromne policijske snage kako ne bi došlo do sukoba Bed Blu Bojsa i Torcide, a pored njih biće i više stotina redara.

Izabrane vesti

Uoči utakmice Hajdukov strateg Željko Kopić ima problema sa izostancima. Utisak je da je najveći povreda prvog golmana Karla Letice, koji je i dalje pod znakom pitanja. U protokolu neće biti ni standardnog veziste Josipa Juranovića, kao ni suspendovanog španskog defanzivca Borhe Lopeza.

Dinamo je stigao nadomak prišivanja druge zvezdice (19. titula), ali ne zahvaljujući sopstvenom kvalitetu, već zbog činjenice da Rijeka i Hajduk jednostavno nisu bili na nivou. Splićani su u jednom trenutku bili konkurentni za prvo mesto, ali će u u Vinkovcima moći da pokažu da su u rangu sa večitim rivalom iz glavnog grada.

Kako u poslednje vreme igrao Dinamo, najbolje ilustruje činjenica da je gazda kluba Zdravko Mamić smenio trenera koji je praktično vratio trofej u vitrine Maksimira Nikolu Jurčevića. Iz Leha je došao pomenuti Bjelica sa zadatkom da stvori konkurentan evropski tim. Da će mu biti lako - neće.

Uostalom, Dinamo u poslednjih pet utakmica ima samo trijumf protiv Intera iz Zaprešića. Ni Hajduk nije ništa nije bolji. Takođe je u prethodnih pet susreta trijumfovao samo protiv slabašne Istre.

 

Ovo će biti peti derbi između Dinama i Hajduka u ovoj sezoni. Modri su 22. aprila trijumfovali na Poljudu i praktično najavili osvajanje naslova prvaka. Pre toga je Hajduk bio bolji na Maksimiru (0:1)... Ove sezone Bili su sakupili šest bodova manje od mrskog rivala, tako da imaju realne šanse da osvoje pehar i obraduju navijače. Hajduk je po šansama bio bolji i možda sada ispravi tu pravdu. Posebno, što je Dinamo u veoma lošem momentu i prilično je uzdrman i pored osvojene titule.

Hrabriji treba da pokušaju dvojku. Deluje i da će biti GG.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 19:00 4581 HRV K Dinamo Z. - Hajduk tgg gg 1,98
Ukupna kvota1,98

HRVATSKA, KUP - FINALE

Sreda
19.00: (1,75) Dinamo (3,35) Hajduk (4,70)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Kup Hrvatskesportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara