"Duda Ivković"
"Duda Ivković"

Duda Ivković: Turska liga je najbolja u Evropi

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.01.15. | 13:49

"Igramo kao u NBA ligi, tri utakmice za šest dana", istakao je legendarni strateg

Duda Ivković

Košarkaši Efesa našeg proslavljenog trenera Dude Ivkovića startovali su pobedom u Evroligi pošto su na gostovanju u Španiji savladali Laboral s rezultatom 67:72. Sa druge strane Malaga, naredni Efesov rival, izgubila je kod kuće od Olimijakosa (61:69) i sad će pokušati da nadoknadi propušteno.
Olimpijakos je iskoristio Malagin imperativ pobede i trijumfovao. Imali su mnogo niske procente šuta, ali imaju odličnog trenera i zasluženo vode u španskoj ligi. Očekujem tešku utakmicu, mada takmičarski dobro stojimo, ali u sistem uvodimo novog pleja i Nenada Krstića posle teške povrede“ rekao je za MOZZART Ivković.

Izabrane vesti

Prvi put su vezali dve pobede na vrućim terenima.
"Trijumfovali smo u Vitoriji, a zatim u derbiju sa Bešiktašem (77:78). Sad smo sami na čelnoj poziciji u domaćem prvenstvu, ali to ništa ne znači. Liga je izuzetno jaka i ujednačena i ne postoji laka utakmica. To je i zbog toga što je dozvoljeno da ekipa ima šest stranaca, odnosno da dva domaća igrača ne moraju biti u postavi. Evo, Darušafaka je napravila iznenađenje i pobedila Željkov Fener, ali to je zbog toga što igraju jednu utakmicu u sedam dana i mogu da se spreme, dok mi igramo kao u NBA ligi, tri utakmice u šest dana“ istakao je Duda.

Bivši selektor Srbije kaže da je tursko prvenstvo najjače u Evropi.
Možda nije u redu da to kažem pošto ovde radim kao trener, ali liga je jaka, ujednačena... Dovedeni su najbolji evropski igrači, dobri Amerikanci, moram priznati da je turska liga najbolja u Evropi“, zaključio je Ivković.

Piše: Đurđe Mečanin

(FOTO: Action images)


tagovi

TurskaEvropaEvroligaDuda IvkovićAnadolu Efes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara