Danilo odveo Porto u finale Kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.04.19. | 23:14

Braga nije uspela da nadoknadi veliki zaostatak

Fudbaleri Porta obezbedili su plasman u finale Kupa pošto su preživeli revanš su na Kamenolomu odigrali 1:1 i posle 3:0 iz prve utakmice lagano rešili ovaj domeč u svoju korist.

Braga se nije predala pre nego što je pružila snažnu borbu do kraja. Krenuli su domaći fudbaleri ofanzivno od starta, ali kako su minuti prolazili tako su gosti iz Porta mogli da budu opušteniji, jer su samopouzdanje pumpali tako što nisu protivniku dozvolili da rano dođe do pogotka i tako možda otvori dramu.

Izabrane vesti

Istina, Braga je u prvom delu stigla do pogotka, ali se to desilo tek u 41. minutu posle dobre reakcije Paulinja.

Ali, to je praktično bilo sve što je Braga pružila. Bilo je napada, bilo je pokušaja i želje, ali je Porto i pored odluke Serža Konseisaoa da izmeni neke standardne prvotimce držao loptu u svojim nogama i bio krojač svoje sudbine. Na kraju je Danilo postigao gol koji je i definitivno označio kraj svih nadanja za Bragu. Bilo je to u 74. minutu posle dobre asistencije Hesusa Korone. Porto je na kraju ostao i sa igračem manje pošto je Felipe zaradio drugi žuti karton zbog nepropisnog igranja rukom.

Zmajevi će u finalu čekati pobednika duela Benfika – Sporting. Orlovi su na Luž iz prve utakmice doneli pobedu rezultatom 2:1.

Foto: Reuters


tagovi

Danilo Pereira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara