""
""

Buongiorno Italia: Trougao Inter-Barsa-Rafinja, Juve traži nove bekove

Vreme čitanja: 4min | sre. 17.01.18. | 12:41

Nova moda u Torinu kad je VAR u pitanju, Kinezi uveravaju da su „čisti“ oko Milana

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Prelazni rok je i dalje u centru pažnje italijanske štampe, ne samo aktuelni već i planovi za sledeći, letnji. Osim odbijanja Verdija da pređe u Napoli i približavanja Rafinje Interu, najintersantnija vest je da se odnos između Rome i Najngolana toliko pokvario da više nije pitanje da li će Belgijanac otići iz Trigorije, nego kad. 

Juventus traži bekove i sprema se da se pozdravi sa Markiziom, a Lacio je  po proseku golova po utakmici u društvu najvećih evropskih klubova.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Verdi rekao NE, Rafinja blizu da kaže DA”, dva su naslova jedan pored drugog na prvoj strani Gazete koji najavljuju dve različite priče za Napoli i Inter. 

Napadač ostaje u Bolonji, čak ni Sari nije uspeo da ubedi u telefonskom razgovoru Verdija. I pored garancija i plate od 1.800.000 evra, tri puta veće nego u Bolonji, Verdi nije prihvatio ponudu De Laurentisa”, piše Gazeta.

Na drugoj strani, Inter je blizu angažovanja Rafinje iz Barselone.
Inter i Barsa su blizu dogovora o šestomesečnoj pozajmici s pravom otkupa. Još uvek igra cifra za definitivan prelazak sledećeg leta”, izveštava Gazeta.

Na unutrašnjim stranama se dodaje da Rafinja čvrsto želi da dođe u Inter i da vidi u Spaletiju idealnog trenera da lansira svoju karijeru. Cena otkupa bi trebalo na kraju da iznosi 30.000.000. Podsetimo, Barsa je tražila 40.000.000, a Inter je nudio 25.000.000.

Od Darmjana do Vendela, Juve u lovu na bekove” piše Gazeta da Bjankoneri već rade na pletenju mreže oko potencijalnih pojačanja za bekovske pozicije pošto je izvesno da će sledećeg leta Vinovo napustiti Aleks Sandro, Lihtštajner i Asamoa. Osim Darmjana i Vendela na listi, pored ostalih, su i bek Rome Emerson Palmieri i Munije iz PSŽ-a.

Mister Li podigao glas: Milan je kupljen regularno”, prenosi Gazeta saopštenje predsednika Rosonera koji je zapretio i tužbama onima koji nastave da šire pričeo tome da je Milan kupljen na neregularan način.

CR7 na prodaji” je veliki naslov ispod zaglavlja s kojim dopisnik Gazete iz Madrida izveštava da je Florentino Perez odbio da duplira platu Ronaldu koja sada iznosi 21.000.000 evra.  List dodaje da je predsednik Reala rekao Ronaldovom menadžeru Mendešu da slobodno može da mu donese ponude klubova koji bi želeli da angažuju Portugalca koji puni u februaru 33 godine.

U redakcijskom komentaru Gazeta tvrdi da i pored godina i visoke cene igračkog kartona i plate Ronaldo je i dalje ipslativa investicija za moćne evropske klubove.

CORRIERE DELLO SPORT

Verujte u nas” pozvao je Facio, stub odbrane Rome, u intervjuu za rimski list navijače da ne gube poverenje u tim Đalorosih i da će oni ostvariti cilj a to je plasman u Ligu šamiona.
Komandant odbrane motiviše Romu: Idemo u Milano da pobedimo i započnemo pobedničku seriju koja će nas odvesti u Ligu šampiona”, prenosi izjavu Facija Koriijere.

Čelsi cilja Emersona”, piše Korijere da je tim iz Londona zagrizao za Brazilca i da rimski klub traži 25.000.000 era obeštećenja. Na unutrašnjim stranama se dodaje da je odnos između Najngolana i Rome sve hladniji i nategnutiji te da su male šanse da Belgijanac u januaru napusti Trigoriju, ali da je rastanak u junu gotovo izvestan.

Lacio je veliki evropski tim”, stoji ispod zaglavlja. Korijere opravdava svoj naslov sa prosekom golova Nebeskoplavih po utakmici.

Bolji prosek golova po utakmici od Lacija, 2,53, imaju samo PSŽ, Siti i Barselona”.

Na unutrašnjim stranama se kaže da je pitanje sata kada će De Fraj produžiti ugovor za godinu dana a da je sve spremno i za novi ugovor Luisa Alberta koji predviđa platu od 1.800.000 evra plus bonusi do 2022. godine.

Inter se dogovorio sa Barsom, Rafinja dolazi na pozajmicu”, Korijere nema sumnje da će transfer brata Tijaga Alkantare biti uspešno obavljen u sledećih nekoliko dana.

Verdi reako ne, ostaje u Bolonji. Politano napreduje na listi alternativa”, piše list da je pored Deulofeu ozbiljan kandidat da pojača tim Sarija i krilo Sasuola.

Na kraju Korijere najavljuje i moguća letnja pojačanja za Juve koja bi mogla da stignu iz Londona:
„Erikson i Ozil, Marotini paralelni putevi”.

Na unutašnjim stranama se kaže da Juve želi da uzme Ozila bez obeštećenja, a da je za Eriksena spremna da plati između 60.000.000 do 70.000.000 evra.

TUTTOSPORT

Markizio, Emre Džan, istina”, piše Tutosport koji predviđa da će sledećeg leta Markizio napustiti Juve a da će u Vinovo, i pored svih peripetija, stići igrač Liverpula kojem ističe ugovor sa timom Jirgena Klopa.

Navijači traže od kluba da zadrži Prinčipina, ali u junu je verovatna separacija. Markizio ne želi da nosi dres drugog italijanskog kluba i veoma je zaintrigiran mogućnošću da nastavi karijeru u SAD”, piše Tutosport.

Macari, pauze između dva poluvremena sa VAR-om“, otkriva torinski dnevnik da je novi trener Granata već na meču sa Bolonjom uveo modu da se između dva poluvremena u svlačionici analiziraju na televizoru najvažnije akcije, šta radi dobro i gde greši tim na terenu.

Verdi rekao ne. Sapunica završena“, i Tutosport daje veliki prostor neočekivanoj odluci igrača Bolonje da odbije Napoli.

Perez šokirao sve, Ronaldo na transfer listi“, nije prošla nezapažno ni za Tutosport vest koja je stigla iz Madrida da je osvajača Zlatne lopte stavljen na prodaju.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

TorinoSerija ARomaRafinjaRadža NajngolanMilanLacioJuventusItalijaInterEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara