""
""

Buongiorno Italia: Rosi savetuje Dibalu da se ženi! De Fraj odlazi gratis iz Lacija u junu

Vreme čitanja: 5min | pet. 15.12.17. | 11:25

Od Donarume se sada očekuju konkretni potezi, a ne prazne priče

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Italijanski mediji nastavljaju da poklanjaju veliki prostor „slučajevima“ Donaruma i Dibala koji postaju sve intrigantniji. U tom kontekstu su izjave Donaruminogo menadžera Rajole koji je oštro krenuo na sportskog direktora Milana Mirabelija i savet legende italijanskog fudbala Paola Rosija za Dibalu. Najvažniju vest donosi Korijere delo Sport koji tvrdi da su propali pregovori De Fraja i Lotita oko produžetka ugovora jer nije pronađen kompromis oko visine raskidne klauzule. Tutosport najavljuje povratak Pjace na teren posle dugačke pauze zbog povrede i produžetak ugovora Torina sa svojim sportskim direktorom Petrakijem i ambiciozan cilj da Toro stigne u Ligu šampiona do 2020. godine.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

„Điđova istina: Ugovor? Nikada nisam ni rekao ni napisao da sam bio žrtva psihičkog nasilja. Napred Milan“, prenosi Gazeta u vodećem naslovu izjavu golmana Rosonera na jučerašnjoj zabavi za Milanove petliće na San Siru. Na unutrašnjim stranama list piše da izjava Donarume nije dovoljna da popravi odnose sa navijačima što se vidi i iza pokrenute inicijative na društvenim mrežama koja eksplicitno traži od mladog čuvara mreže da otkaže saradnju sa menadžerom Minom Rajolom.

Na drugoj strani, piše Gazeta, ni Mino ne sedi skrštenih ruku. „Ja pričam samo sa Fasoneom, Mirabeli je problem“, naslov je teksta u kojem je kontroverzni menadžer osuo paljbu po sportskom direktoru Mirabeliju optuživši ga za katastrofalan učinak pojačanja koje je doveo tokom leta, kao i za potpisan ugovor sa starijim Donaruminim bratom. Rajola je istakao da bi klub morao da zaštiti Donarumu, uključujući i od sportskog direktora koji je, po Rajolinom mišljenju, potpuno promašio strategiju u prethodnom prelaznom roku.

„Pablito pokušava da podigne tužnog Dibalu: Daj dva gola i... oženi se“, direktan je savet legandarnog Paola Rosija njegovom nasledniku u Juventusu Paulu Dibali kako da izađe iz krize. Rosi je ispričao kako mu je, kad se našao u sličnoj situaciji, tadašnji prvi operativac Juvea i legenda kluba Boniperti dao savet. Istina je da je politika tadašnjeg Juvea bila vrlo slična onoj koju su aplikovali u Crvenoj Zvezdiu u istom periodu. Čim stigne mladi i perspektivni fudbaler pronalazili su adekvatnu životnu saputnicu za novo pojačanje.

„Napoli odahnuo, vraća se Insinje, lek za golgetersku sušu“, najavljuje se povratak najboljeg igrača Napolija posle dve preskočene utakmice na kojima je Sarijev tim postigao samo jedan gol.

„Kanselove varnice: Između Intera i nostalgije za Valensijom“, naslov je priče o portugalskom fudbaleru koji nije uspeo da se nametne kao prvotimac u Interu i sada se boji da bi mogao da propusti Mundijal zbog male minutaže. Ipak, piše Gazeta, Spaleti ima veoma dobro mišljenje o igraču koji je stigao u Apijano Đentile na pozajmicu i veruje da bi mogao da bude koristan Nerazurima u drugom delu sezone.

„Lacijov bes. Dva puta Imobile i u četvrtfinalu ga čeka Fiorentina“, naslov je posvećen pobedi Nebeskoplavih nad Ćitadelom u osmini finala Kupa Italije. Na unutrašnjim stranama list piše da je Sergej Milinković Savić još jednom poklanjao rafinisane asistencije, dribllinge, poteze dok je Dušan Basta dobio prelaznu šesticu.

Gazeta podseća i da se navršava 10 godina od debitantskog meča Marija Balotelija na velikoj fudbalskoj pozornici: “Mario nazdravlja desetogodišnjici od debrija do golova zahvaljujući kojima je ponovo kralj“. U tekstu se ističe da je Balotelijeva karijera bila puna uspona i još više padova ali da je sada u Francuskoj, izgleda, u dresu Nice pronašao svoju dimenziju.

CORRIERE DELLO SPORT

„Zvonjava Lacija“, dominira naslov prvom stranom sa fotografijom Felipea Andersona koji proslavlja svoj prvi pogodak od povratka na teren nakon povrede. „Nebeskoplavo slavlje u Kupu Italije, pobeđena Ćitadala bez problema 4:1. Felipe zatresao mrežu, Imobile se upisao dva puta u listu strelaca. U četvrt finalu Lacio čeka Fiorentina“, stoji u nadnaslovu.

Ipak,najavžnija vest za navijače Lacija, i to neprijatna, se nalazi na unutrašnjim stranama. Stefan De Fraj i predsednik Klaudio Lotito nisu pronašli kompromis oko raskidne klauzule u predloženom produžetku ugovora i sada Holanđnanin već od 1. januara može da pregovara sa novim timom u koji će preći bez evra obeštećenja u junu. Korijere navodi Inter kao najzainteresovaniji tim u Italiji dok postoji i veliko interesovanje u Premijer ligi za reprezentativca Holandije.

„Berardi – Roma može, ali u junu“, naslov je ispod zaglavlja koji reflektuje izjavu generalnog direktora Sasuola Karnevalija koji je u intervjuu za jednu rimsku radio stanicu rekao da iz Trigorije nije još ništa stiglo ali da je Sasuolo, imajući u vidu odlične odnose sa Romom, spreman da razgovara i o Berardiju. Međutim, Karnevali je precizirao da Berardi siguno neće napustiti tim u januaru i da je eventualni transfer moguć tek sledećeg leta.

„Italijani izabrali Ikardija za najubojitijeg napadača“, rezultat je ispitivanja javnog mnjenja Korijerea. U anketi rimskog dnevnika kapiten Intera je ubedljivo izabran za igrača koji će na kraju šampionata biti najbolji strelac. Svaki treći Italijan je dao njemu glas, dok je na drugom mestu Iguain sa 14 odsto a na trećem još jedan Argentinac Dibala sa 10 odsto. Slede Imobile (7 odsto), Insinje (6) dok je Džeko dobio samo dva odsto glasova. I kada su u pitanju napadači koji igraju presudnu ulogu za svoje timove Ikardi je bez premca sa 32 odsto glasova, sledi Insinje i Dibala sa 11 odsto.

TUTTOSPORT

„Pjaca, povratak“, otvara Tutosport sa tim naslovom i fotografijom hrvatskog fudbalera današnje izdanje. U podnaslovu se kaže da je talentovani hrvatski fudbaler spreman za povratak na tren i da bi  mogao da istrči na teren protiv Đenove u Kupu Italije. „Juve će staviti Pjacu na listu igrača za Ligu šampiona i očekuje da njega da bude veliko pojačanje u drugom delu sezone. Menadžer Naletilić: Videćete ga još motivisanijeg i jačeg nego pre“, citiraju se ohrabrujuće reči Pjacinom agenta u podnaslovu.

„Petraki 2020: misija Liga šampiona“, piše Tutosport da je predsednik kluba Urbano Kairo produžio ugovor svom prvom operativcu Đanluki Petrakiju. U podnaslovu se precizira da iza obnove ugovora stoji precizan plan da se u sledeće tri sezone stigne do vrha italijanskog i evropskog fudbala. Na unutrašnjim stranama se tvrdi da će okosnicu tog projetka činiti Beloti ali da je nepoznanica ko će biti na klupi Torina da pokuša da realizuje taj projekat. Naime, torinski dnevnik stavlja pod znak pitanja ostanak Mihajlovića na klupi Torina na kraju ove sezone.

Donaruma sada pokušava da popravi odnose, ali suze nisu dovoljne“, piše Tutosport da se sada od Donarume očekuje konkretni potezi a ne prazne priče i obećanja, odnosno navijači pretenduju da on raskine saradnju sa Rajolom.

PIŠE: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaĐanluiđi DonarumaInterItalijaJuventusLacioMilanPaulo DibalaRomaSerija AStefan De FrajTorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara