""
""

Buongiorno Italia: Balo is back! Pazite se, svi znamo šta je bilo prošli put

Vreme čitanja: 4min | pet. 19.01.18. | 11:51

Može li Juve da proba sa Kavanijem, za koga će se odlučiti Napoli i šta spremaju Roma i Lacio?

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Prelazni rok nastavlja da bude glavna tema italijanske sportske štampe. Gazeta predstavlja Marija Balotelija kao veliku priliku za sledeći prelazni rok, Korijere piše da Roma želi da potroši novac od prodaje Emersona Palmijerija za dovođenje Matea Darmjana, a Tutosport je ispalio vest da je Juve ponovo u igri za Stefana de Fraja.

Izabrane vesti

GAZZETTA DELLO SPORT

„Balo se vratio! Ali da li je spreman za veliki klub Serije A?” , pita Gazeta na prvoj strani. U podnaslovu se precizira da se Mario preporodio u Francuskoj: 18 golova  u prvom delu sezonu, tako je izjednačio najbolji učinak u karijeri. „U junu je slobodan… Materaci kaže da je sada u bogovskoj formi, a Ševčenko da može da igra u bilo kom timu”.

Gazeta poziva i na oprez citirajući samu sebe da je pre pet godina objavila na prvoj strani naslov sa istim sadržajem kada se Baloteli vratio u Milan i svi znamo kako se ta priča završila.

Životna priča Emre Džana i njegovog prvog fudbalskog učitelja koji je bio Italijan”, piše Gazeta o igraču Liverpula koji je svakim danom sve bliže Juventusu. Toni Maljani, trener mlađih kategorija je praktično fudbalski otkrio Džana i bio mu je neka vrsta drugog oca.

„Spaleti čeka Rafinju i Staridža” piše milanski dnevnik da u Apijanu Đentileu s nestrpljenjem čekaju pojačanja u trci za Ligu šampiona.

Gatuzo: Predah u prvenstvu nam je prijao”, citira se izjava trenera Milana koji tvrdi da je sedmodnevni odmor dobrodošao njegovim izabranicima pred nastavak borbe na tri fronta pošto je Milan osim prvenstva i dalje u igri za Ligu Evrope i Kupu Italije.

Nijangova Evropa: 18 utakmica do cilja, imajte poverenja u mene”, puca od optimizma napadač Torina koji veruje da mu mnogo više odgovara sistem igre Macarija od Mihajilovićevog i da će se raspucati u drugom delu sezone.

Gazeta objavljuje i intervju sa novom nadom Kaljarija i italijanskog fudbala Barelom.
Moj san je da budem kao Zola, Aru i Datome”, rekao je vezista Kaljarija ističući da bi želeo da za Sardiniju postane ono što su bili i što jesu slavni bivši fudbaler i dva aktuelna šampiona u biciklizmu i košarci.

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski dnevnik otvara izdanje informacijom koja može da napravi revoluciju u timu Rome:
„Sada je Darmjan na dohvat ruke”. U tekstu se objašnjava da je vrlo blizu realizacije prodaja Emersona Palmijerija Čelsiju i da Antonio Konte, takođe, traži Džeka, ali da je Roma dala negativan odgovor. Sa novcem od Palmijerija, sportski direktor Monči, tvrdi Korijere, kreće u napad na italijanskog beka iz Mančester junajteda.

Lacio, kakvo pojačanje, Felipe se razgoropadio”, aludira Korijere ispod zaglavlja da je povatak u formu Felipea Anderson veliko pojačanje za Lacio u drugom delu sezone pošto je Brazilac prvi deo preskočio zbog povrede. List dodaje da je Anderson zabavljao i fascinirao juče sve na treningu i da očekuje da bude među starterima protiv Kjeva na Olimpiku.

Inter: Rafinja je na vratima, čeka se samo zeleno svetlo Barse”, tvrdi Korijere i dodaje da je Kristal Palas zainteresovan za Edera, a da je mogućnost da Staridž pređe u redove Nerazura više od obične glasine i da se iza brda nešto valja.

Napoli: Deulofeu ne daje dovoljno garancija. Junes šalje signale Sariju”, navodi Korijere da u Napulju imaju nedoumice oko igrača Barse, dok je fudabler Ajaksa odbio Svonsi i veruje se da je to uradio jer želi da pređe u Napoli.

Juve: Kavani na ratnoj nozi sa PSŽ-om. Marota i Alegri mogu da probaju”, najavljuje Korijere bombastičan scenario koji predviđa formiranje fantastičnog južnoameričkog trija u Juventusu, Dibala - Iguain - Kavani.

TUTTOSPORT

Juve - De Fraj, zvezdani štit”, lansira na naslovnici bombastičnu vest Tutosport.

U tekstu se kaže da je generalni direktor Marota već u akciji da bi obezbedio dolazak Holanađanina u Juventus.
„Sa njim bi Bjankoneri imali još jaču odbranu ali nije samo De Fraj na na nišanu Juvea. Tu su i Pelegrini, Emre Džan, Pret. Radi se na temeljima sledećeg prelaznog roka”, tvrdi list.

U intervjuu za Tutosport Matija Perin, golman Đenove, sledećeg protivnika Juvea u prvenstvu, otkrio da je prebrodio dve izuzetno teške povrede u karijeri zahvaljujući podršci kapitena Juvea:

„Bufon mi je dao hrabrost da prevaziđem crne momente”, kaže Perin.

Sa Macarijem se uvežbavaju kontranapdi” ,izveštava Tutosport da novi trener Torina uvežbava nove šeme i da će kontranapad biti glavno oružje Granata. Važnu ulogu za novu igru imaće Nijang dok se na fudbalskoj pijaci Torino kreće da dovede Donsaa i Pacinija.

Napolijev presing na Politana, Musonda u Fjorentini”, objedinjuju se u naslovu ostale novosti iz prelaznog roka. Trener Napolija Sari po informacijama Tutosporta između Deulofeua, Junasa i Politana, najviše bi voleo da ima na raspolaganju igrača Sasuola.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaEvropaInterItalijaJuventusLacioMario BaloteliMilanNapoliRomaSerija ATorinoŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara