Barsa i Kjelce oslabljeni, šampion Evrope juri poslednji voz

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.02.19. | 09:37

Španski i poljski prvak plaćaju danak Svetskog prvenstva u Nemačkoj i Danskoj. Monpelje mora da pobedi Beloruse ako želi da ostane u igri za baraž

Uz najskuplji tim svih vremena Pari Sen Žermen, Barselona je ekipa koja je najviše pokazala u dosadašnjem toku Lige šampiona. Katalonski gigant je na startu evro elite poražen od nemačkog Rajn Nekar Levena, a onda je vezao devet pobeda. Ali, danak Svetskog pkvenstva u Nemačkoj i Danskoj uzima maha u redovima nekadašnjeg šampiona Evrope. Islanđanin Aron Palmarson, Danac Kasper Mortensen i francuski pivotmen Sedrik Soraindo su se vratila u klub sa povredama i neće igrati u derbiju 11. kola Lige šampiona u Vespremu protiv mađarskog vicešampiona.

Debi u dresu Barse imaće srpski reprezentatvac Nemanja Ilić, koji je protekle nedelje stigao na šestomesečnu pozajmicu iz francuskog Tuluza. Nekadašnji rukometaš Partizana zameniće na poziciji levog krila Mortensena. Danac mora na operaciju kolena i za njega je sezona završena. Ilić je prvi Srbin u redovima najtrofejnije ekipe Starog kontinenta posle 11 godina kada je dres tima iz Blaugrane nosio Petar Nenadić. Barsa je blizu osvajanje prvog mesta u grupi što donosi direktan plasman u četvrtfinale, bez baraža.

Izabrane vesti

Katalonce čeka iskusni Vesprem koji je skup prekaljenih internacionalaca, od Srba Petra Nenadića i Momira Ilića, Danaca Renea Toft Hansena i Kenta Tonesena, Slovenaca Dragana Gajića, Boruta Mačkovšeka i Kaspera Marguča, do domaćih igrača Lasla Nađa i Matea Lekaija. Na golu je Arpad Šterbik, a jedna od najboljih igrača je Francuz Kentin Mae.

Posle turbulentnog starta sezone i puča igrača protiv švedskog stručnjaka srpskog porekla Ljubomira Vranješa, Vesprem se stabilizovao, igra mnogo bolje. Vezao je tri pobede i ponovo istakao kandidaturu za visok plasman. Iako je Barsa favorit na papiru ne bi bilo izenađenje da Katalonci pokleknu na vrućem terenu u Mađarskoj. U prvom delu sezone, Barselona je na svom parketu pobedila mađarski tim sa 31:28. Vesprem na poslednja tri meča pred svojim navijačima ima dva trijumfa protiv čete Ćavija Paskvala.

Neverovatan je pogled na tabelu Grupe A gde je šampion Evrope Monpelje na poslednjem mestu. Ekipa trenera Patrisa Kanajea nije ni bleda senka onog tima koji je prošle sezone žario i palio. Posle samo tri boda iz 10 kola, vladar Starog kontinenta mora da slavi protiv Meškova. Beloruski šampion je takođe u očajnoj formi. Posle dve pobede na startu takmičenja, iz narednh osam kola ima samo bod. Monpelje je bliži trijumfu. U prvom delu sezone Meškov je u Brestu pobedio vladara Starog kontinenta sa 26:23.

Poljski Vive Kjelce takođe ima problema sa povredama posle Svetskog prvenstva. Van stroja su hrvatski i španski reprezentativac Luka Cindrić i Danijel Dušebaev. Tim koji sa klupe predvodi legendarni as Talant Dušebaev loše je završio prethodnu godinu. Kjelce ima dva vezana poraza, od Barselona kod kuće i u Skoplju protiv Vardara. Kristijanštad se bori za šesto mesto u grupi, poslednje koje vodi u prvi nokaut fazu. Švedski šampion je promenio trenera na startu ove godine. Ola Lindgrena je zamenio Ljubomir Vranješ, koji je počeo sezonu na kormilu mađarskog Vesprema. Očekuje se žestok otpor domaćina. U prvom delu sezone, nekadašnji šampion Evrope je jedva slomio otpor Kristijanštad (33:31).

Direktan plasman u četvrtfinale Lige šampiona obezbediće samo prvoplasirani tim iz Grupa A i B. Ekipe od drugog do šestog mesta idu u baraž za plasman među osam najboljih na Starom kontinentu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 17:30 7464 Montpellier - Meshkov Brest ki 1 1,30
Sub 17:30 7465 Veszprem - Barcelona h 1 (+0.5) 1,90
Sub 19:00 7466 Kristianstad IFK - Vive Kielce h 1 (+3.5) 1,75
Ukupna kvota4,32

LIGA ŠAMPIONA – 11. KOLO

GRUPA A

Sreda
Rajn Nekar Leven – Vardar 27:30 (12:16)

Subota
17.30: (1,30) Monpelje (9,00) Meškov Brest (4,40)
17.30: (2,35) Vesprem (8,00) Barselona (1,80)
19.00: (4,00) Kristijanštad (8,50) Vive Kjelce (1,35)

GRUPA B

Četvrtak
Nant – PSŽ 31:35 (15:18)

Nedelja
17.00: (3,15) Celje (8,50) PIK Seged (1,50)
17.00: (3,15) Motor Zaporožje (8,50) Flenzburg (1,50)
17.00: (1,70) Zagreb (8,00) Skjern (2,55)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock / Reuters


tagovi

EHF Liga šampionaRK BarselonaRK KjelceRK MonpeljeVesprem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara