""
""

ABA: Cedevita bez milosti, Megin prvenac protiv Krke, Cibona pala u Morači

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.10.13. | 21:14

Klub iz Zagreba nastavio da niže pobede i zadržao stoprocentan učinak u takmičenju

Cedevita nastavlja da sporovodi teror u Jadranskoj ligi. Klub i Zagreba je potvrdio lidersku poziciju na tabeli četvrtom pobedom od početka takmičenja i ostala je jedini klub sa stpostotnim učinkom u ligi. Prvu pobedu je upisala Mega Vozura, dok je Cibona poražena u Podgorici.

Izabrane vesti

Ekipa Jasmina Repeše je bez većih problema savladala makedonski MZT sa 77:67. Od početka meča su Zagrepčani kontrolisali situaciju i postepeno povećavali prednost dok nisu došli do sigurnih desetak poena razlike. Gosti su pripretili samo sredinom druge četvrtine kada su uspeli da priđu na poen zaostatka, ali to je bilo sve. Jasmin Nurkić je sa 16 poena i osam skokova bio najbolji pojedinac u domaćem timu, a ispratili su ga Babić sa 13 i Zubčić i Smit sa po 12 koševa. U ekipi Vlade Vukoičića je jedina svetla tačka bio iskusni Čekovski koji je meč završio sa 23 peona, dok je Stefan Sinovec ubacio 14 koševa.

Prvu pobedu Jadranskoj ligi je zabeležila i naša Mega Vizura. U Smederevu je pala Krka (78:74) koja nije uspela da ponovi partiju kao protiv Partizana pre sedam dana. Nemanja Radović je predvodio domaće sa 19 koševa i pet skokova, a Ratko Varda ga je pratio sa 14 poena. Miljenović je dao 13, a reprezentativac Nemanja Krstić 12 koševa. Edo Murić je bio ubedljivo najbolji u ekipi Krke sa 21 košem.

Tokom meča je vladala prava rezultatska klackalica i ekipe su se smenjivale u vođstvu. Košarkaši slovenačkog tima izjednačili su rezultat u poslednjoj četvrtini na 63:63, kada je Krstić trojkom prelomio meč i vratio prednost Megi na 76:73. U penal završnici, Krstiću nije zadrhtala ruka i Mega je došla do prvenca.

U Morači je Budućnost na pleća oborila Cibonu – 79:72. Suad Šehović je blistao i meč završio sa 21 poenom uz stopostotan šut za tri poena. Kolman je imao 17 poena, a sjajni Aleksandar Ćapin je uz devet poena je dodao čak 13 asistencija.

Na drugoj strani se istakao mladi Dario Šarić sa 21 poena, a uz to je upisao sedam skokova, dve asistencije i tri ukradene lopte. Dvocifreni su još bili Džening i Žižić sa po 16 poena.

ABA liga - 4. kolo
Subota:

Budućnost - Cibona 79:72
Cedevita - MZT 77:67
Mega Vizura – Krka 78:74

Nedelja:
17.00: Olimpija - Crvena zvezda
17.00: Solnok - Široki
19.00: Igokea - Radnički
21.00: Partizan NIS - Zadar

 


tagovi

Budućnost PodgoricaCibonaJadranska ligaKrkaMega VizuraMZTNemanja KrstićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara