Vladan Matić (u sredini) vraća se u Mađarsku narednog meseca (©Starsport)
Vladan Matić (u sredini) vraća se u Mađarsku narednog meseca (©Starsport)

Šapčani ostaju bez trenera: Vladan Matić dve godine u Čurgu

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.05.24. | 09:34

Iskusni stručnjak posle finala plej-ofa napušta klupu Metaloplastike, tima iz rodnog grada i seli se u komšiluk gde mu živi porodica, saznaje Mozzart Sport

Na kraju sezone se razilazi putevi Vladana Matića i Metaloplastike. Iskusni stručnjak se u leto 2022. godine posle skoro tri decenije vratio u rodni grad na klupu Metaloplastike. Prošle sezone je bio treći u Superligi Srbije sa dvostrukim šampionom Evrope, a ove ima šansu da u Šabac vrati titule posle 36 godina (u ponedeljak u Novom Sadu počinje finalna serija plej-ofa protiv Vojvodine na dve dobijene).

Naredne dve godine Matić će biti na klupu Čurga, saznaje Mozzart Sport. Interesovanje petoplasiranog tima šampionata Mađarske za nekadašnjeg selektora Srbije datira od prošle zime. Tada su uspostavljeni prvi kontakti, ali nije došlo do dogovora.

Izabrane vesti

U međuvremenu je Matić bio kandidat za selektora Srbije, ali je prednost dobio trofejni strateg Vojvodine Boris Rojević. Posle završetka polufinala plej-ofa Superlige i eliminacije Partizana, iskusni stručnjak je dogovorio saradnju na dve godine s timom u kojem je veliki broj Srba.

Boje Čurga brane reprezentativac Srbije, desno krilo Aleksa Tufegdžić i levi bek Mladen Krsmančić, dok je na početku sezone u klubu bio i levoruki Mitar Markez, ali je on otišao na pozajmicu u PLER tokom zimske pauze. Početkom januara je ugovor od naredne sezone sa Čurgom potpisao Vojislav Brajović, desni bek Metaloplastike, pa će Matić i dalje da sarađuje sa levorukim bombarderom. U klubu je i Darko Pavlović, nekadašnji junior Crvene zvezde koji je dugo igrao u Mađarskoj, a u Čurgu je ostao i posle kraja igračke karijere.

18.00: (2,70) Čurgo (8,00) Tatabanja (1,65)

Da je stvar rešena, da Matić dolazi u Čurgo, govori i podatak da je pre nekoliko dana mađarski klub saopštio da u sledećoj sezoni na klupi ovog tima neće sedeti mladi stručnjak Norbert Baranjai koji je u jesen 2021. seo na klupu ovog tima. On će klub iz komšiluka da vodi u poslednja dva kola, gde će Čurgo bori da zadrži peto mesto i izbori Evropu. Na klupi Čurga sedeo je i Alem Toskić, pre nego što se vratio u Celje.

Posle dve sezone u Metaloplastici Matić se vraća u komšiluk gde mu živi porodica. Šapčanin je posle igračke karijere u PIK Segedu počeo da se bavi trenerskim poslom u mađarskom velikanu, a bio je na kormilima Ferencvaroša, Celja i Tatabanje, gde je proveo čak sedam godina, od 2014. do 2021. U dva navrata je bio pomoćnik selektora Mađarske.

Matić je vodio Srbiju nepunih godinu dana, ali nije ostavio dubog trag. Sa Šapčaninom na klupi Orlovi su bili poslednji u grupi na Evropskom prvenstvu 2014. godine u Danskoj u konkurenciji Francuske, Poljske i Rusije, a sa reprezentacijom nije uspeo da izbori plasman na Svetsko prvenstvo 2015. godine u Kataru posle kraha u dvomeču baraža sa Češkom.



tagovi

Vladan MatićMetaloplastikaRK ČurgoRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara