Kendrik Peri (©FIBA Champions League)
Kendrik Peri (©FIBA Champions League)

Slavljeničke trube u Areni: Rebrača krunisao MVP Perija

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.04.24. | 22:10

Zasluženo

Unikaha je osvajač Lige šampiona za takmičarsku 2023/24! Sve ono što se nije dogodilo u Malagi pre godinu dana, vratilo se u Beogradu, gde je tim Ibona Navara opravdao ulogu apsolutnog favorita i overio prvi evropski trofej posle 2017. godine, kada je osvojen Evrokup.

Unikaha je na putu do trofeja dobila dva španska tima, a zaštitno lice oba meča bio je Kendrik Peri. Iz tog razloga je apsolutno bilo očekivano da Amerikanac sa crnogorskim papirima ponese zvanje MVP završnog turnira u Beogradu!

Izabrane vesti

Peri je večerašnji susret završio sa 17 poena (6/9 iz igre, 2/4 za tri), dva skoka i jednom asistencijom, kao i nekim jako bitnim poenima, poput dve trojke i polaganja u momentima kada se lomio meč. Sve to uradio je za nepunih 20 minuta.

Momak sa Floride je cele sezone jedan od glavnih košarkaša u timu Ibona Navara, a prema sopstvenim rečima španski trener mu je promenio košarkaški život nabolje. Zbog svega je još u subotu izabran za člana idealne petorke takmičenja, a sada je dobio i najvažnije individualno priznanje uz glavnu nagradu, a to je evropski trofej u rukama!

Crnogorskom reprezentativcu je MVP nagradu uručio ambasador završnog turnira Lige šampiona Željko Rebrača. Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović bio je među najvišim zvaničnicima iz košarkaškog sveta koji su na ceremoniji posle utakmice dodeljivali srebrne medalje ekipama. Ministar sporta Republike Srbije Zoran Gajić delio je zlatna odličja pobednicima takmičenja zajedno sa, između ostalih, predsednikom FIBA Evrope Horheom Garbahosom.


tagovi

FIBA Liga šampionaKendrik PeriUnikaha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara