Pol Džordž pogađa pored Dante Egzuma (©AFP)
Pol Džordž pogađa pored Dante Egzuma (©AFP)

Rapsodija srpskog zeta, Harden podsetio na najbolje dane, Klipersi vratili brejk (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 29.04.24. | 00:24

NBA, plej-of: Tim iz Los Anđelesa izjednačio na 2-2 u četvrtfinalnoj seriji Zapada. Slavlje u Dalasu – 116:111. "Bradonja" i Pol Džordž najefikasniji u pobedničkom timu. Domaćina predvodio Irving, Dončića nije služio šut

Iako su Klipersi bili bolje plasirani u ligaškom delu sezone NBA lige, Dalas je bio blagi favorit u četvrfinalnoj seriji Zapada zbog neigranja superstara Kavaja Lenarda. Poveo je tim iz Kalifornije, Maveriksi su napravili brejk, preokrenuli, ali se ne predaju Klipersi. Izjednačili su u seriji na 2:2 posle pobede u četvrtom meču u Teksasu – 116:111, pa opet imaju prednost domaćeg terena.

I dalje nema povređeneg Lenarda, NBA šampiona sa Toronto Reptorsima, ali tu je sjajan tandem na spoljnim pozicinja, Pol Džordž i Džejms Harden koji su vodili ekipu iz Grada anđela do pobede u Dalasu. Krajem druge četvrtine Klipersi su imali +31 – 55:24.

Izabrane vesti

Činilo se tada da će domaćin da bude demoliran, ali to je NBA, velike razlike se stižu, čak i u plej-ofu, kada se igra mnogo ozbiljnija košarka. Blistao je srpski zet Džordž koji je u prvoj četvrtini ubacio čak 16 poena, koliko i ceo tima Maveriksa. Luku Dončića nije išao šut, dok su gosti sve ubacivali. Blistao je i „Bradonja“ Džejms Harden koji je podsetio na najbolje dane u karijeri kada je nosio dres Hjustona. Za tri poena je šutirao u jednom trenutku 4/4.

Nije se Dalas predavao. Povukao je svoj tim Kajri Irving. Sredinom treće četvrtine domaćin je uz pomoć bučne publike spustio na jednocifreni minus – 71:78. Irvingu se pridružio Luka Dončić koji je prodorima probijao odbranu gostiju, pa je veoma brzo meč ušao u neizvesnu završnicu. Za samo 20-ak minuta, Dalas je od -31 stigao do -2 – 76:78.

Klipersi su u trećem periodu igre dali samo 18 poena. Pred poslednjh 12 minuta na semaforu je pisalo - 78:82. Mirisalo je na veliki preokret, ali Džordž i Harden dodaju gas, odličan je na početku poslednje deonice meča bio i hrvatski centar Ivica Zubac. Bitne trojke pogađali su i Norman Pauel i Terens Man. Klipersi odgovaraju serijom 10:3, vraćaju dvocifrenu prednost, ali ni tu nije bio kraj uzbuđenjima. Irving je opet povukao svoj tim za -5 - 92:97. Odličan je u finišu bio i Derik Džons, ubacio je dve trojke, pa je Dalas izjednačio na 100:100 i uveo meč u dramatičnu završnicu.

Međutim, tada na scenu stupa Džejms Harden, vezuje četiri poena i opet vraća prednost svom timu. Dončić na tri mintua pre kraja iz osmog pokušaja pogađa prvu trojku na meču, a kasnije Dalas stiže i do prvog vođstva posle prve četvrtine – 105:104. Džordž iz teške pozicije vraća trojku i prednost. Gosti vezuju pet poena za +4 – 109:105 i tu je bio kraj. U finišu je siguran sa linije slobodnih bacanja bio Harden, kada su domaći košarkaši morali da faulovima da pokušaju da se vrate. Pobeda Klipersa. Serija se seli u Los Anđeles.

Junak meča bio je Džejms Harden koji je postigao 33 poena, uz sjajan šut iz igre (12/17). Pogodio je četiri trojke iz pet pokušaja, imao i sedam asistencija i šest skokova. Odličan je bio i Pol Džordž, takođe sa 33 poena (11/19 iz igre, 7/10 za tri poenea), uz osam asistencija i četiri skoka. Dvocifreni košgeterski učinak imali su i Ivica Zubac sa 13 i Terens Man i Norman Paul sa po 11 poena.

Kod Dalasa, Kajri Irving je ubacio 40 poena (16/25 iz igre, 6/10 za tri poena). Luka Dončić je brojao do 29 (10/24 iz igre). Posebno je Slovenac bio neprecizan za tri poena (1/9). Imao je tripl-dabl učinak, sakupio je po 10 skokova i asistencija. Derik Džons je ubacio 14, a Pi Džej Vašington 10 poena. Bivši košarkaš Partizana Dante Egzum je igrao samo dva minuta za Maverikse, bez učinka.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


NBA LIGA - PLEJ-OF

ISTOČNA KONFERENCIJA

Nedelja

Filadelfija - Njujork 92:97 (1-3 u seriji)

/Embid 27 - Branson 47/

Ponedeljak

Indijana - Milvoki 126:113 (3-1 u seriji)

/Tarner 29 - Lopez 27/

ZAPADNA KONFERENCIJA

Nedelja

Dalas - Los Anđeles Klipers 111:116 (2-2 u seriji)

/Irving 40 - Harden 33 i Džordž po 33/

Ponedeljak

Finiks - Minesota 116:122 (0:4 u seriji)

/Buker 49 - Edvards 40/




tagovi

NBA ligaLos Anđeles KlipersDalas MaveriksPol DžordžLuka Dončić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara