Kuta Vatanabe slavi gol (©Reuters)
Kuta Vatanabe slavi gol (©Reuters)

Kjuelu pripala prva runda protiv Krespa: Jokohama na korak do titule

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.05.24. | 15:41

Al Ain vodio, ali je japanski tim preokrenuo

Prva runda finala azijske Lige šampiona pripala je Hariju Kjuelu i Jokohami! Al Ain Ernana Krespa imao je ranu prednost i mogućnost da drži sve u svojim rukama pred revanš koji je za dve sedmice u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali je domaćin ipak uspeo da živne, preokrene rezultat i sa golom prednosti zakaže drugi meč koji će odlučiti pitanje šampiona Azije – 2:1 (0:1).

Imaće za čim da žale u Al Ainu. Rani pogodak Mohameda Al Balušija posle amaterske reakcije kompletne odbrane Jokohame ozbiljno je uzdrmao domaćina (gol pogledajte OVDE), koji je počeo meč velikim promašajima Elbera i Jana Mateusa u uvodnih pet minuta susreta, što je brzo došlo na naplatu. Ipak, oko 55.000 gledalaca na stadionu verovalo je u preokret, iako je Jokohama uvodnih 45 minuta odigrala dosta loše, uprkos pomenutim šansama. Velike zasluge idu i na račun golmana Kalida Eise koji je sa nekoliko dobrih intervencija takođe usporio Jokohamu.

Izabrane vesti

Totalna ofanziva Jokohame počela je da se isplaćuje sredinom drugog poluvremena kada je Asahi Uenaka postigao izjednačujući pogodak (gol pogledajte OVDE), čime je otvorio prostor Koti Vatanabeu da kao džoker sa klupe okrene utakmicu naglavačke i pogotkom u 84. minutu dovede Nisan stadion do usijanja. Gol pogledajte OVDE.

Revanš se igra 25. maja, a Jokohama ima šansu da osvoji prvi kontinentalni trofej. Al Ain je najuspešniji tim UAE i igra svoje četvrto finale, a zasad jedini trofej osvojio je 2002. godine, uz dve propuštene šanse 2005. i 2016. godine.

AZIJSKA LIGA ŠAMPIONA - FINALE

Prvi meč:

Jokohama - Al Ain 2:1 (0:1)

/Uenaka 72, Vatanabe 83 - Al Baluši 12/


tagovi

Azijska liga šampionaAzijaJokohamaJokohama MarinosAl AinHari KjuelErnan Krespo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara