Festival pirotehnike na Maksimiru, prečka i stativa – Dinamo ide u Rijeku po duplu krunu

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.05.24. | 21:18

Više dešavanja na tribinama tokom prve utakmice finala hrvatskog kupa, nego na terenu…

Glavna nagrada otišla je na Maksimir. Titula nije promenila vlasnika, Dinamo je ostao večiti vladar hrvatskog fudbala, iako je Rijeka pretila i igrala najdopadljivije. Na Rujevici je u direktnom obračunu ispustila gol prednosti, zagrebački klub odneo je sve, a uskoro će se vratiti na isto mesto sa namerom da dovrši posao.

Dinamo ide u Rijeku po duplu krunu! Prednost nema posle prve utakmice finala hrvatskog kupa, ali sa obzirom na to da se računa gol u gostima, više nego zadovoljan može da bude nulom u Maksimiru. Em bi mu potencijalno jedan gol na Rujevici dao orkanski vetar u leđa i približio ga Rabuzinovom suncu, em ga je u njegovoj kući sačuvao okvir gola – 0:0.

Izabrane vesti

Ne dešava se često da u Zagrebu tribine budu pune. U prvom meču finala Kupa Hrvatske su bile. Oko 18.700 navijača, dobro ispunjen gostuujući sektor, festival pirotehnike i Armade i Bed Blu Bojsa, kao i poruka Dinamovih pristalica: “Svako proleće treba svoje sunce”.

Više dešavanja bilo je na tribinama, nego na terenu, gde je sadržaja bilo – minimalno. Sergej Jakirović se posle pobede na Rujevici, u prvenstvenom derbiju, odlučio da nagradi Takuja Ogivaru. Japanski defanzivac je nedavno ušao sa klupe i odlično odradio posao kraj leve aut-linije. U finalu na Maksimiru je počeo i imao jasan zadatak – da duplira Marka Pašalića. Igrao je flastera, disao mu za vratom.

Težište igre Rijeke bilo je na desnoj strani, pokušavali su tamo da sarađuju Marko Pašalić i Franjo Ivanović, koga je u nastavku zamenio Mirko Marić, ali gosti nisu bili na bogzna kakvom dobitku. Nije probojan na suprotnoj strani bio ni Marko Pjaca. Zapravo, najviše je pokazao najbolji kreator tima – Toni Fruk.

Prvi asistent Rijeke je u drugom poluvremenu prodrmao stativu, bila je to najbolja šansa za ekipu Željka Sopića. Tukao je sa preko 20 metara u suprotan ugao, malo ga je delilo od pogotka. Baš kao i Arbera Hodžu početkom susreta. Albanac je pogodio prečku.

Nije bilo previše Bruna Petkovića. Šunjao se u i oko kaznenog prostora, pokušavao da sarađuje sa Martinom Baturinom. Prve violine oba tima su podbacile. U revanšu će morati drastično bolje…

KUP HRVATSKE – FINALE (PRVA UTAKMICA)

Sreda

Dinamo Zagreb – Rijeka 0:0



tagovi

Dinamo ZagrebRijekaKup HrvatskeHrvatskaEX-YU ligeex-Yu fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara