Samir Nurković (©AFP)
Samir Nurković (©AFP)

AFRIKA: Nurkoviću šansa što je šampion u "daunu", po zakonu brojeva Rivers mora nekad da pobedi i kao gost

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.04.24. | 09:15

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Borba za opstanak u prvenstvu Tanzanije. Mtibva je prethodnih nedelja malo živnula, vezala je čak i dve pobede, odnosno pet prvenstvenih mečeva bez poraza, ali i dalje je ubedljivo poslednja na tabeli. Ima 17 poena iz 22 meča, šest manje od prvog tima ispred nje, odnosno sedam od bezbedne zone. Lep rezultatski niz prekinuo joj je u prošlom kolu Kinondoni (0:1). Sada Mtibva gostuje direktnom rivalu u borbi za opstanak, JKT Tanzaniji, koja je trenutno na poziciji koja vodi u plej-aut sa šest bodova više. JKT je remizirao na poslednja četiri meča (po dvaput sa po 1:1 i 0:0). U prvom ovosezonskom okršaju JKT je bio bolji, kao gost je slavio sa 2:1.


BAJELS JUNAJTED – RIVERS JUNAJTED, 17.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Rivers Junajted, tim koji je prošle sezone ostao bez titule samo zbog lošije gol-razlike, sada pokušava da uhvati priključak ka vrhu tabele i da se umeša u borbu za titulu. U teoriji još uvek drži sve u svojim rukama iako je trenutno tek 13. na tabeli. Ima po pet ili šest utakmica manje od svih rivala, ako pobedi sve do kraja sigurno će biti šampion. Međutim, to pogotovo u Nigeriji nije realno. Istina, Rivers je u seriji od četiri vezana trijumfa, ali sve je ostvario kod kuće. Na 11 gostovanja u prvenstvu ove sezone ima učinak od tri remija i osam poraza, još uvek traži prvu pobedu.


KERAMIKA KLEOPATRA – FARKO, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Vezali su i Keramika Kleopatra i Farko po četiri utakmice bez pobede u prethodna četiri kola. Keramika ima tri remija u tom periodu, a Farko dva. Posle 17 odigranih mečeva Kleopatra je bolje rangirana na tabeli, 10. je sa 24 poena. Farko je u zoni ispadanja, prvi ispod crte, pošto je do sada sakupio svega 12 bodova. U poslednja četiri okršaja Keramike Kleopatre i Farka nijednom nismo dobili pobednika. Dvaput je bilo 1:1, jednom 0:0, a u oktobru prošle godine na poslednjem njihovom susretu 2:2. Kleopatra je posle 19 minuta vodila sa 2:0, ali je već do kraja prvog poluvremena ispustila prednost.


MAMELODI SANDAUNS – TS GALAKSI, 19.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Najbolji strelac TS Galaksija Samir Nurković ovog ponedeljka će biti na najtežem mogućem zadatku ove sezone. Čeka ga gostovanje aktuelnom i budućem šampionu Mamelodi Saundaunsima, jedinoj ekipi koja još uvek nema poraz u prvenstvu Južne Afrike (17 pobeda i pet remija). Nurković je postigao do sada osam golova, nekadašnji omladinac Partizana je peti strelac lige, ali biće mu mnogo teško da večeras popravi taj učinak i smanji zaostatak za Stelenbošovim Ikramom Rejnersom (13 golova). Mamelodi je od početka prvenstva primio samo osam golova. Nurkovićevom timu je šansa u tome što su Sandaunsi verovatno u „daunu“ posle poraza u polufinalu Lige šampiona u petak od Esperansa.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara