Tomi Pol (©Reuters)
Tomi Pol (©Reuters)

Traje rimska bajka Tomija Pola: Poljski bombarder pao u festivalu brejkova

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.05.24. | 17:14

Novo masters polufinale za Amerikanca

Da odličan rezultat u Indijan Velsu nije slučajnost (igrao polufinale), Tomi Pol pokazao je novim velikim dostignućem na turnirima iz serije „hiljadarke“. U osmini finala trijumfovao je protiv branioca titule Danila Medvedeva, a danas je u četvrtfinalnom duelu pao poljski bombarder Hubert Hurkač , u trileru koji je trajao skoro tri sata – 2:1 (7:5, 3:6, 6:3).

Viđeno je more brejkova, što za poljskog tenisera i nije baš karakteristično, a u prvom delu igre bilo ih je čak pet. Servirao je Pol za prvi set pri rezultati 5:4, kada je deveti teniser sveta uspeo da iskoristi svoju četvrtu brejk loptu i uspešno oduzme servis rivalu. Taman kad je izgledalo da preuzima kontrolu u duelu, Poljak je izgubio svoj servis gem sa nulom, a ubrzo zatim i set.

Izabrane vesti

Hurkač je znatno više grešio, servis ga nije služio u meri koja je neophodna za ovu fazu turnira i ispostavilo se da je to napravilo prevagu. Kako u prvom setu, tako i u celom meču, a treba uzeti u obzir da je odlični protivnik sa druge strane mreže i te kako znao da iskoristi nedostatke u igri devetog tenisera sveta.

Na startu drugog dela igre Tomi Pol ekspresno je stigao do brejka i vođstva od 2:0 po gemovima. U momentima kada se činilo da ovaj meč potpuno izmiče iz ruku Poljaka, teniser iz Vroclava uspeva da pronađe svoju najbolju igru. Podigao je procente, fantastično se kretao i u nastavku seta prepustio je Amerikancu svega jedan gem - 6:3.

U odlučujućem setu viđena je nova serija brejkova, igrači su po dva puta gubili servise a na semaforu je stajalo 3:3. Tada Tomi Pol ubacuje u veću brzinu, ponovo oduzima početni udarac rivalu i pokazuje da ne nosi slučajno epitet juniorskog šampiona Rolan Garosa. Prava drama odigrala se u poslednjem gemu duela, kada je momak sa Floride spasao čak šest brejk lopti i iskoristio četvrtu priliku da okonča ovaj duel.

Ovom pobedom je skočio na 14. poziciju „lajv“ ATP liste, a eventualnim ulaskom u finale napravio bi dodatni iskorak na istoj.

U narednom kolu Pola očekuje dvoboj sa pobednikom meča između Stefanosa Cicipasa, koji je osvojivši masters u Monte Karlu pokazao da se nalazi u odličnoj formi, i čileanskog tenisera Nikolasa Đarija. Đari ima priliku da se pridruži sunarodniku Tabilu u završnici turnira, koji je postao prvi Čileanac u polufinalu mastersa od Fernanda Gonzalesa 2009. godine.



tagovi

Hubert HurkačTomi PolATPMasters Rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara