Međedović (©MN Press)
Međedović (©MN Press)

Međedović gazi kroz Rim! Hamad sklonio i Fokinu s puta

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.05.24. | 13:06

Srpski teniser upisao veliku pobedu protiv španskog specijastu za šljaku – 2:0

Velika pobeda u karijeri Hamada Međedovića! Mladi srpski teniser koji je kroz kvalifikacije došao do glavnog žreba u Rimu, izborio je prolaz u treće kolo mastersa. Nakon sat i 48 minuta igre Hamad je izbacio  Alehandra Davidoviča Fokinu u dva seta7:6, 6:4.

U narednom kolu Međedović će igrati protiv pobednika duela Danil Medvedev – Džejk Drejper.

Izabrane vesti

Srpski teniser je od samog starta igrao dobro i sjajno servirao, dopustio je rivalu dva brejka i to oba uvodnim gemovima setova. Statistički je bio dominantniji, imao je više vinera, aseva i manje neiznuđenih  grešaka.

Dosta ujednačeni prvi set pripao je Međedoviću, iako je Davidovič Fokina napravio brejk već u prvom gemu. Srpski teniser je ostao pribran i uspeo da iskoristi prvu priliku da uzvrati, u osmom gemu i da izjednači na 4:4. Od tog trenutka oba tenisera su bili sigurna na svom servisu, pa se otišlo u taj brejk, gde se bolje snašao Hamad, koji ga je dobio sa 7:4 i osvojio prvi set posle 50 minuta igre.

Drugi set počeo je sa brejkovima na obe strane, prvo je Međedović oduzeo servis protivniku, ali je španski teniser već u sledećem gemu vratio brejk. Na 2:2 srpski teniser je imao dve prilike da rivalu ponovo oduzme servis, ali ih nije iskoristio. Prelomni trenutak meča je bio kada je Hamad na 4:4 uspeo da napravi brejk i povede sa 5:4.

U sledećem servis gemu Hamad Međedović je spasio jednu brejk loptu, a potom iskoristio drugu meč loptu za veliku pobedu, jednu od najvećih u karijeri.


tagovi

Hamad Međedovićatp rimAlehandro Davidovč Fokina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara