Miomir Kecmanović (@Reuters)
Miomir Kecmanović (@Reuters)

Kecmanović imao meč loptu, ali neće igrati u osmini finala

Vreme čitanja: 1min | ned. 12.05.24. | 14:24

Srpski teniser eliminisan u Rimu od Brazilca Ćijaga Monteira

Veliku borbu vodili su Miomir Kecmanović i Ćijago Monteiro, a posle nešto više od dva i po sata uspešniji je bio Brazilac i prošao u osminu finala mastersa u Rimu - 6:2, 4:6, 7:6.

Imao je srpski teniser, 58. na svetskoj rang listi, meč loptu protiv 106. igrača sveta, ali je Brazilac uspeo da iskoristi svoj servis u taj-brejku trećeg seta i izjednači na 6:6, a onda i dobije naredna dva poena za pobedu.

Izabrane vesti

Dobro je Kecmanović ušao u meč i osvojio prva tri poena za tri brejk-lope, međutim, nije mu to bilo dovoljno. Monteiro je uspeo da se trgne na vreme i osvoji prvi gem na svoj servis, pokazavši da će i pored dosta lošijeg plasmana na ATP listi biti žilav protivnik.

U šestom gemu prvog seta Brazilac je stigao do brejka, a potom i još jednog za overu prvog seta u svoju korist. Uspeo je 24-godišnji Beograđanin da reaguje i izjednači na 1:1 u setovima zahvaljujući brejku u prvom gemu. Ovaj put je uspeo da zadrži koncentraciju i ispostavilo se da mu je taj jedan gem oduzet rivalu na njegov servis bio dovoljan.

Sredinom trećeg seta i jedan i drugi su napravli po brejk, Kecmanović za 3:2, pa Monteiro za 3:3, a u napetoj borbi do kraja bolje se snašao Brazilac. On će u narednom kolu igrati protiv pobednika meča Šelton - Džang.


tagovi

Miomir Kecmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara