Živan Pešić (©MN Press)
Živan Pešić (©MN Press)

Živan Pešić predstavljen u Ohridu

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.05.24. | 14:42

Iskusni pivotmen Vojvodine i zvanično novi član makedonskog tima

Na kraju sezone Živan Pešić napušta redove Vojvodine i seli se u komšiluk, u ambiciozni projekat Ohrid koji želi u godinama koje slede da se umeša u borbu za titulu u Makedoniji sa Eurofarm Pelisterom, Vardarom i Alkaloidom.

Makedonski tim je danas predstavio nekadašnjeg reprezentativca Srbije kao pojačanje za narednu sezonu. On će činiti trio na crti sa kapitenom Ivanom Taseskim i još jednim Srbinom, Vladimirom Bojanićem.

Izabrane vesti

Veliko mi je zadovoljstvo što sam postao član ovog projekta Ohrida. Nadam se da ćemo zajedno da ostvarimo krartkoročne i dugoročne ciljeve kluba. Zadovoljstvo mi je da sarađujem sa trenerom tog iskustva i znanja ka što je Stevče Aluševski. Želim da pomogem klubu da ostvari bolje rezultate u odnosu na ovu sezonu”, istakao je Pešić.

Iskusni pivotmen je branio boje Sintelona, Vesprema, Celja, Partizana, Ademar Leona, Neksea, Hapoel Rišona, dok je dres Novosađana branio u dva mandata. Kružni napadač je prošle sezone osvojio sve trofeje sa Lalama, između ostalih i EHF kup. Poslednji put je dres Srbije nosio na Evropskom prvenstvu u Segedinu 2022.

Nedelja, 17.00: (2,45) Srbija (8,00) Španija (1,75)

Ohrid je pre Srbina predstavio levog beka Dejana Kukulovskog koji se vraća iz češkog Brna, a dogovor je postignut i sa golmanm Gradimirom Čanevskim iz izraelskog Makabi Rišona.

Pešića do kraja sezone očekuje finale plej-ofa u kome Vojvodina juri 11. uzastopnu titulu. Rival je Metaloplastika. Serija (igra se na dve dobijene) počinje 20. maja na Slanoj bari.

Vojvodina osim Pešića ostaje i bez drugog pivotmena, reprezentativca Srbije Luke Rogana koji ide u Lajpcig, dok ugovor ističe i trećem kružnom napadaču, Nemanji Ratkoviću. Lale napušta i desno krilo Darko Milenković koji nastavlja karijeru u Nemačkoj. Zasad, jedini novajlija srpskog šampiona za narednu sezonu je pivotmen Gorenja, nekadašnji juniorski reprezentativac Branko Predović.



tagovi

RK OhridRK VojvodinaŽivan Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara